РАХУНКОВА ПАЛАТА

17.06.2016
1 млрд. доларiв
кредитних гарантій нададуть Україні США, заявив під час урочистого відкриття виробничо-перевантажувального комплексу «Бунге Україна» в Миколаєві Президент України Петро Порошенко.
 
500 млн. доларiв 
передбачено Україні в бюджеті Пентагону на 2017 рік, iдеться в законопроекті, який прийняла Верхня палата Конгресу США. Цю суму заплановано як фінансову підтримку оборонних потреб України. 
 
280 млн. доларiв
інвестувала в аграрний сектор України американська компанія Bunge. За підсумками минулого року вона сплатила до бюджету понад 200 млн. грн. і забезпечила роботою понад 1,5 тис. осіб.
 
89 млн. гривень
потрібно до кінця року на фінансування аграрної науки — виплату заробітних плат працівникам і нескорочення робочого тижня, підрахували в НААН. 
 
5,85 млн. євро
виділить Україні німецька держкомпанія на розробку концепції розвитку українських міст у рамках проекту «Інтегрований розвиток міст України», заявив міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко. Проект, розрахований на три роки, діятиме у Вінниці, Житомирі, Чернівцях i Полтаві.
 
3 млн. гривень
потребує Дніпропетровська обласна лікарня на ліки для бійців АТО, заявив головний лікар медзакладу Сергій Риженко. За його словами, у лікарню майже щодня доправляють поранених бійців, але запас ліків майже вичерпано. 
 
2 млн. 700 тис. гривень
витратить Бахмутська міськрада на встановлення нових світлофорних об’єктів, зокрема вiсiм пішохідних i вiсiм автомобільних світлофорів, лічильник обліку електроенергії, всі кабелі, стійки, на які ставлять ці світлофори, та інші технічні засоби для роботи світлофорного об’єкта.  
 
200 тис. євро
виділяє Україні Португалія як військову допомогу. Про це стало відомо під час візиту міністра оборони Степана Полторака до Брюсселя, де він зустрічався з колегами з різних країн у штаб-квартирі НАТО. 
 
3-тє місце
зайняла Україна в рейтингу світових експортерів ячменю, перемістившись із 4-го місця, повідомляє «АПК-Інформ». Традиційно основними конкурентами України на світових майданчиках у поточному сезоні залишаються країни ЄС та Австралія. 
 
Через 3 місяці
на рівненському сміттєзвалищі розпочнеться видобуток газу, заявив засновник «Мастер Енерго Інвест» Валентин Мілюков. На полігоні планують встановлення 38 свердловин глибиною 15 метрів, які дозволять видобувати 150 квадратних метрів газу за годину, що конвертуватиметься у 500 кіловат електроенергії.