Троє в клітці, не рахуючи батьків

17.06.2016
Троє в клітці, не рахуючи батьків

Щасливі батьки Гаспар та Таші. (Фото з власного архіву.)

Троє унікальних для України «кошенят» снігового барса відсвяткували свій перший «ювілей» у Миколаївському зоопарку. Рівно місяць тому вони з’явилися на світ та відразу стали знаменитими. Адже за всю історію незалежної України така радісна подія трапилася вперше. 
До цього дня народження дитинчат снігового барса Миколаївський зоопарк навіть випустив сувенірну монету. Її кожен бажаючий може придбати на території зоопарку у спеціальному автоматі. Номінальна вартість монети складає 50 гривень. Усі кошти, зібрані від продажу монет та іншої сувенірної продукції, підуть на харчі родини снігових барсів та інших тварин, які мешкають у цьому зоопарку.
Пара рідкісних снігових барсів прибула в Миколаїв рік рівно рік тому. Самець на прізвисько Гаспар приїхав iз французького міста Журк (це південь Франції), а молода самка — родом з австрійського міста Зальцбург. Тварин отримали безкоштовно за європейською програмою розмноження, зоопарк оплатив тільки транспортування хижаків, яке обійшлося у 3300 євро. У Миколаївському зоопарку їх поселили у просторий загальний вольєр, де снігові барси дуже швидко обжилися та відсвяткували «медовий» місяць. А через рік у пари рідкісних хижаків народилася трійня.
«До цього року нікому в нашій країні не вдавалося отримати потомство від примхливих снігових барсів, які проживають у неволі, — розповів директор Миколаївського зоопарку Володимир Топчій. — А ось наші Гаспар та Таші народили одразу трійню! Зараз дитинчата перебувають в окремому вольєрі разом зі своєю щасливою мамою. До рук «кошенят» поки що ніхто взяти не наважився, тому стать малюків поки що залишається для нас таємницею. Трирічна Таші — хороша мама, не залишає їх ані на хвилину. Дай Бог, щоб було все добре, адже скоро у малюків буде перше щеплення».