Будемо митися в Дніпрі...

17.06.2016
Через арешт виконавчою службою рахунків компанії «Київенерго» з 27 червня керівництво ПАТ припускає відключення гарячого водопостачання в Києві. Хоча немало будинків уже живуть не один тиждень без гарячої води. Щоправда, киянам можна не втрачати оптимізму — синоптики обіцяють спеку, а помитися можна й у Дніпрi. Не зрозуміло лише, куди йдуть справно сплачені тими ж киянами кошти за отримані послуги, якщо фіскальна служба вимушена на вимогу НАК «Нафтогаз України» нарахувати 104 підприємствам теплокомуненерго штрафів на загальну суму, що перевищує 10 мільярдів гривень (включаючи 1,5 мільярда штрафів до «Київенерго»). Рахунки всіх цих підприємств наразі заблоковано, а 15 червня в ПАТ «Київенерго» «поскаржилися», що Державна виконавча служба України примусово списала з їхніх рахунків близько 30 мільйонів гривень.
Виконавчий директор компанії «Київенерго» Юрій Магера виправдовується: «Ми попросили Віталія Кличка посприяти, зважаючи на те, що він є головою асоціації міст, допомогти у вирішенні цієї ситуації. По суті справи, тиждень-півтора — той темп, що ми ще тримаємо... Після цього будемо зупинятися, аж до того, що порушуватимемо питання про зупинення гарячого водопостачання в Києві».
Нагадаємо, що тариф на централізоване опалення для клієнтів «Київенерго», що мають будинкові чи квартирні прилади обліку теплової енергії, з 1 липня 2016 року збільшиться в 2,16 раза й становитиме 1416,96 грн./Гкал (з урахуванням ПДВ). Мешканці будинків, де відсутні такі прилади, сплачуватимуть 32,97 грн. за кв. м за місяць, що перевершує нині діючий тариф у 2,04 раза.
Не «відставатимуть» і тарифи на централізоване гаряче водопостачання: споживачі все того ж «Київ­енерго», за умови підключення рушникосушилки до системи гарячого водопостачання, з 1 липня платитимуть 83,1 грн. за куб. м, що спустошуватиме гаманці в 2,03 раза порівняно з поточними «таксами»!
Тож, незважаючи на перипетії між установами, киянам таки доведеться вже вкотре обмежувати себе в усьому, аби справно розрахуватися за комунпослуги. І жодної гарантії, що це останні подорожчання.