«Рідна, тільки живи!»: п’яний в Херсоні збив усю родину воїна АТО

15.06.2016
У центрі Херсона п’яний водій збив усю родину воїна, який щойно повернувся з зони АТО на Донбасі. До лікарні потрапило відразу троє постраждалих, а 26-річна мати двох дітей від отриманих травм померла на місці трагедії.
 
Сам учасник бойових дій на Донбасі, який разом iз родиною переходив дорогу по пішохідному переходу на зелене світло, ледве ­встиг відскочити назад і тим самим урятував життя своєї трирічної доньки.

Менше пощастило його 33-річній сестрі, дружині та восьмирічному сину, яких на швидкості більш як 100 кілометрів на годину збив 24-річний лихач. За свідченням очевидців трагедії, мати двох дітей від удару об бампер машини пролетіла понад 50 метрів, а її син від отриманих травм i пережитого страшного шоку не міг заспокоїтися аж до приїзду лікарів. Допомогу закривавленій дитині змогли надати тільки медики, які швидко прибули на місце події.
 
Журналіст Слава Томенко, яка мимоволі стала свідком страшної ДТП, розповідає: «Колишній боєць АТО стояв поруч iз дружиною на колінах i кричав: «Рідна, тільки живи!». А потім він кинувся з її закривавленою сумочкою у руках на зухвалого винуватця ДТП: «Я тебе вб’ю, я не для того воював на Донбасі, щоб повернутися в Херсон, де ти всю мою родину скалічив, а дітей сиротами зробив!» Працівникам поліції довелося рознімати розлюченого чоловіка та винуватця ДТП, щоб встановити істину.
 
Восьмирічну дитину прооперували в дитячій обласній лікарні, медики роблять усе можливе, щоб урятувати хлопчику життя. Водія машини «ВАЗ-2110» затримали співробітники поліції для з’ясування всіх обставин ДТП. Уже відомо, що водій обганяв  «маршрутку», незважаючи на червоне світло світлофора. Слідчі Головного управління Національної поліції у Херсонській області відкрили кримінальне провадження за статтею 286 КК України («Порушення правил безпеки дорожнього руху»).
 
До речі,  днями працівники патрульної поліції міста Херсона відзвітували про сумний «рекорд» — буквально за кілька годин служби поліцейські затримали 17 п’яних водіїв за кермом.