Ворог хоче «поштовхатися»: окупанти Донецька спланували новий наступ

15.06.2016
Днями ватажки терористичної «ДНР» та їхні російські куратори, а також представники керівного складу ФСБ РФ і Нагвардії Росії провели в окупованому Донецьку спільну нараду, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України. 
 
«Як повідомляє наша військова розвідка, противник намагається витіснити сили АТО з вигідних позицій у районах Авдіївки, Мар’їнки та Новотроїцького, — зазначив речник адміністрації Президента з питань АТО, полковник Андрій Лисенко. — За даними ГУР Міноборони, на цій нараді 12 червня було прийнято рішення про подальше нарощування розвідки в Авдіївській промзоні, в районі Донецького аеропорту, Красногорівці, Мар’їнці та Новотроїцькому».
 
За даними українських розвідників, окупанти також вирішили посилити тактичну групу бойовиків у районі Мар’їнки додатковими підрозділами так званої «100-ї окремої мотострілецької бригади», що розташована в окупованому Донецьку. Одразу після наради ворог перемістив iз Донецька до Олександрівки мотострілецький i вогневий взводи, а з Макіївки до Ясинуватої — реактивну артилерійську батарею «Градів».
 
У свою чергу, Голова Верховної Ради Андрій Парубій зазначає, що «Росія в будь-який момент може активізувати військові дії в Україні, і українська армія має бути готова відбити цю агресію». Під час засідання міжпарламентської ради Україна—НАТО Андрій Парубій зазначив, що на сьогодні співвідношення російської армії і української «не на користь України, але це обумовлює для нас проведення оборонної реформи».