Недитячий Донбас: у Львові презентували фотовиставку про дітей і війну

15.06.2016
75 cвітлин, представлених на фотовиставцi «...Забуті світом», зроблені на Донбасі в період iз квітня 2014-го до лютого 2015 року. Їх авторами є фотографи з України, Польщі, Чехії та Росії.
 
На одному фото — батьки ховають доньку. На іншому — українських військових оточили сепаратисти. На жодній фотографії немає військової техніки. Багато зображень дітей. 
 
Організатори зазначають: виставку організували, щоб допомогти беззахисним дітям, які опинилися в умовах війни. Виручені кошти підуть на лікування таких дітей.
За словами організаторів, соціальний проект наголошує на проблемах постраждалих дітей від війни на сході України, тому в ньому немає політики, лише дитячі долі.
 
«Хотіли нагадати західним країнам, що неподалік iде війна. Потрібно весь час порушувати цю тему. Вже показали фотовиставку у Варшаві — там вона мала великий резонанс», — розповів віце-президент оргкомiтету Конрад Пружинскі.
 
Загалом на виставці презентовано понад 50 світлин, автори яких мають світове визнання і на власні очі бачили війну в Україні й дітей, які потребують медичної і психологічної допомоги. Серед них — діти, народжені з важкими патологіями, захворюваннями, постраждалі від бойових дій, а також ті, хто ледь не загинув під час обстрілів і втратив рідних.
 
У Львові захід відбувається під патронатом Львівської обласної державної адміністрації та Посольства України в Польщі. В Україні її представили вперше у Львові. Триватиме виставка два тижні. Потім її свiтлини покажуть в Одесі та Києві.