Рівень Стусівського університету

14.06.2016
Колектив Донецького національного університету проголосував за присвоєння університету імені українського письменника та правозахисника Василя Стуса, який виріс і навчався в Донецьку.
 
Відповідне рішення на конференції наприкінці минулого тижня підтримала більша частина колективу. «За» проголосували 75 членів зі 105. Ректор ДонНУ Роман Гринюк повідомив, що університет звертатиметься до Міністерства освіти і науки України, щоб затвердити це рішення.
 
«Це історичне, доленосне рішення і дуже відповідальне з моральної точки зору. Тепер університет має довести саме цей рівень, рівень Стусівського університету», — зауважив Роман Гринюк.
 
При цьо­му він ви­словив сподівання, що студенти вступатимуть на перший курс уже до Донецького національного університету імені Василя Стуса. Нагадаємо, що Донецький національний університет розколотий. Частина викладачів залишилася в окупованому Донецьку, а частина, дотримуючись рішення Міністерства освіти України, переїхала до Вінниці.
 
Як відомо, Василь Стус свого часу навчався на історико-філологічному факультеті педагогічного інституту Донецька, який пізніше став Донецьким національним університетом.