Абсурд «кривосуддя»: у Києві показують фото з судів над політв’язнями Кремля

14.06.2016
Сьогодні у Києві презентують фотовиставку журналіста Антона Наумлюка, що має назву «Суд абсурду». На ній представлені фотографії з судових засідань у справах в’язнів Кремля — українських громадян, переслідуваних у Росії та окупованому Криму з політичних мотивів. Ця наочна демонстрація страждань, несправедливості й жорстокості, характерних для сучасної судової системи РФ, справді нагадує театр абсурду. Фотографії з судових засідань у справах Надії Савченко, кримських «терористів» Олега Сенцова й Олександра Кольченка, «чеченських» — Станіслава Клиха і Миколи Карпюка, а також світлини з зали у справі «карателя» Сергія Литвінова відображають дійових осіб процесів: не лише ув’язнених і членів їхніх родин, а й представників російського «кривосуддя». 
Кореспондент «Радіо «Сво­бо­да» Антон Наумлюк — автор статей про судові процеси над українцями в Росії. Виставка організована правозахисною ініціативою «Євромайдан SOS» у рамках кампанії LetMyPepleGo спільно з «Кримським домом».
Нагадаємо, від початку 2014 року і до сьогодні в російських судах про­йшло більше десятка політично мотивованих процесів, жертвами яких стали громадяни України. Більшість iз них правозахисники визнали політичними в’язнями. Проте для російських державних ЗМІ вони стали ін­струментами безжальної пропаганди і виправдання воєнного вторгнення Росії на територію України.