Неперевершений Лом: Василь Ломаченко рекордно швидко здобув другий пояс чемпіона світу

14.06.2016
Неперевершений Лом: Василь Ломаченко рекордно швидко здобув другий пояс чемпіона світу

Усього лише сім боїв на профі-ринзі знадобилися Василю Ломаченку, аби стати чемпіоном світу в двох різних вагових категоріях. (Фото з сайта apostrophe.com.ua.)

Кілька років тому власник промоутерської компанії «Топ Ранк» Боб Арум, презентуючи боксерському світу нового бійця-професіонала Василя Ломаченка, говорив, що на профі-ринг виходить найкращий боксер-аматор сучасності. Тоді, висадившись на незнайому для себе американську землю, дворазовий олімпійський чемпіон з Одещини заявив, що в оперативному порядку готовий перемагати і в новій для себе іпостасі.
 
Колекціонування поясів Василь розпочав зі взяття в 2014 році чемпіонського титулу у напівлегкій вазі за версією WBO. Минулими ж вихідними, провівши лише сьомий бій на профі-ринзі, Ломаченко розжився другим поясом усе тієї ж Всесвітньої боксерської організації, ставши чемпіоном світу в першій легкій ваговій категорії. При цьому український боксер встановив своєрідний світовий рекорд за швидкістю здобуття чемпіонських титулів у двох різних дивізіонах. А Боб Арум знову підтвердив, що працює з неперевершеним бійцем, на якого чекає велике спортивне майбутнє.
 
Поєдинок нашого співвітчизника проти 33-річного пуерторіканця Романа Мартінеса важко віднести до рангу над­складних. По суті, як і попередні свої перемоги, Лом здобув «однією правою». Хоча якщо бути точним, то покласти в п’ятому раунді на настил рингу свого візаві Василю вдалося завдяки блискавичній «двієчці», після якої латиноамериканець просто не зміг піднятися на ноги.

Пізніше досвідчений Мартінес, який на профі-ринзі провів близько трьох десятків поєдинків, так пояснив причину нокауту: «Удари Ломаченка були такими швидкими, що я їх просто не бачив». Ломаченко ж наголосив, що нині він перебуває в найкращій формі й готовий до зустрічі з найсильнішими представниками професіонального боксу, а свою яскраву перемогу над Мартінесом він присвячує пам’яті легендарного Мохаммеда Алі, з яким минулого тижня попрощався боксерський світ.
 
Одним iз перших суперників, для кого Ломаченко не пошкодує свого часу та сил, може стати мексиканець Орландо Салідо, який завдав українцеві єдиної наразі поразки в професіональному дивізіоні. Кривдник Лома активно стежив за його поєдинком в нью-йоркському «Медісон Сквер Гардені», утім побачене його особливо не вразило.

«Ломаченко нічого нового не продемонстрував. Він хороший боксер, який багато рухається. А Мартінес втратив свій чемпіонський пояс, бо, схоже, мав проблеми зі скиданням ваги», — відзначив Салідо, уникнувши при цьому відповіді про можливість проведення бою-реваншу з українським боксером.