Росія маневрує

03.06.2016

Росія маневрує

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу повідомив, що цьогорічне літо буде «насичене бойовими навчаннями». До вересня їх буде проведено понад дві тисячі. Частину маневрів та навчань не оголошуватимуть заздалегідь. Шойгу пояснив небачену кількість військових навчань i маневрів тим, що Росія «повинна бути готова до оборони». А кульмінацією масової лихоманки з маневрів мають стати масштабні командно-штабні навчання «Кавказ-2016» у вересні. 

Австрійський історик відкрив таємницю Гітлера

Австрійський історик Флоріан Котанко встановив нові факти з життя Адольфа Гітлера. Фюрер у дитинстві мав молодшого брата Отто, який був хворий на гідроцефалію, — захворювання, що характеризується надлишковим накопиченням цереброспінальної рідини у шлуночковій системі головного мозку. Зі знайдених істориком документів випливає, що Отто помер від цього захворювання 1892 року, через сім днів після народження, коли Адольфу було три роки. Історик вважає, що травма з дитинства могла вплинути на психіку вождя ІІІ Рейху. 

Альтернативна енергетика здобуває світ

Країни, що розвиваються, у 2015 році вперше витратили на відновні джерела енергії більше, ніж розвинуті країни. Як наслідок, альтернативна енергетика зростала торік рекордними темпами. Про це стало відомо в середу зі звіту Renewables Global Status. Загальні витрати на відновні джерела енергії 2015 року зросли порівняно з попереднім роком на 5 відсотків, сягнувши рекордних 286 мільярдів доларів. Більше половини цих коштів було вкладено в сонячні електростанції. Загальні інвестиції в зелену енергетику торік більш ніж удвічі перевищили суму грошей, витрачених на нові теплові електростанції.

Резолюція про геноцид вірмен 

Парламент Німеччини вчора підтримав резолюцію, якою події 1915 року в Османській імперії визнаються геноцидом вірменського населення з боку турків. Дебати щодо ставлення до подій початку Першої світової війни тривають у Німеччині вже не перший рік. Туреччина заперечує, що події 100-річної давнини були геноцидом, і вказує на те, що під час війни були жертви з усіх сторін конфлікту. Перед початком голосування прем’єр-міністр Туреччини Біна Йилдирим заявив, що воно повинно стати «перевіркою дружби» між Берліном та Анкарою. Політик також зазначив, що сьогодні в Німеччині проживає близько 3,5 млн. турків, які роблять внесок в економіку країни. Більш як 20 країн, зокрема Франція та Росія, а також Папа Франциск називають події 1915 року геноцидом.