До Рафаеля і Мікеланджело

03.06.2016
До Рафаеля і Мікеланджело

Кадр iз нової стрічки про черепашок-ніндзя. (Фото з сайта kinoafisha.ua.)

Літні канікули дітям є змога почати у компанії відважних Мікеланджело, Донателло, Леонардо і Рафаеля з нового фантастичного екшну «Підлітки-мутанти черепашки-ніндзя 2», покази якого стартували в кінотеатрах цього тижня. Суперзавдання героїв — перемогти сильних і підступних лиходіїв, які вирішили завоювати світ. 
На одній із машин у стрічці уважні глядачі побачать замість номерів табличку Mirage84. Обізнані її розшифрують: черепашки-ніндзя вперше з’явилися в коміксі Mirage у 1984 році. Серед «дрібниць», які варто побачити на екрані, — хокейна ключка з написом Eastman. Це данина поваги одному з творців черепашок-ніндзя — Кевіну Істману. Нагадаємо, ще в далекому 1983 році двоє молодих американських ілюстраторів Кевін Істман і Пітер Лерд вирішили вигадати ідею для коміксів. Їм спало на думку використати образи черепах, які стали ніндзя. 
Юним і дорослим кіноманам зрозуміло, що нинішня кінострічка  — це спін-оф знаменитої стрічки про пригоди героїв черепашок-ніндзя. (Для необізнаних: спін-оф — це фільм, основними дійовими особами якого є персонажі, що раніше фігурували в первинній стрічці з тематично іншим сценарієм). У новому фільмі знімалася популярна актриса Меган Фокс, відома із «Трансформерів». У картині органічно співвіснують і борються з силами зла живі актори й персонажі, намальовані на комп’ютері. Постановку робив Джонатан Лібесман, який раніше працював над фільмами «Гнів Титанів», «Техаська різанина бензопилкою: Початок» та «Інопланетне вторгнення: Битва за Лос-Анджелес».   
Нова кінокартина режисера Дейва Гріна сподобалася навіть дівчаткам. Сплетіння відваги, лиходійства, наукових розробок, інформаційних порталів, пригод ув’язнених, журналістських пошуків точно вдовольняють смаки молодших і старших підлітків.