Що візьмеш з Москаля...

02.06.2016
«Читаю на «Українській правді» чергову нісенітницю від пана Москаля. Мабуть, для цього пана це є такий собі вид спорту: новий наклеп у бік родини Ющенків має бути яскравішим за попередній, — пише у «Фейсбуці» дружина третього Президента України. — Раніше, коли Москаль був народним депутатом, він разом із головним комуністом Симоненком був одним з найбільших гонителів проекту створення Всеукраїнського центру охорони здоров’я матері і дитини, що його ініціював наш фонд «Україна 3000». У 2009—2011 роках, у період активної фази реалізації цього проекту, саме з його подачі ми зазнали численних перевірок з боку прокуратури, СБУ, КРУ, Податкової адміністрації. Звичайно, ці перевірки нічого не виявили, але суттєво загальмували реалізацію проекту. Тож значною мірою нестворенням Центру ми «завдячуємо» пану Москалю.
Дуже шкода, що люди, які мають вплив і можливості, замість того, щоб підтримувати такі проекти, заважають їх реалізації. Але, незважаючи на всі перешкоди, ми рухаємося далі. Ми забезпечили надсучасним обладнанням провідні дитячі лікарні не тільки в Києві, а й понад 30 лікарень по всій Україні. Вся інформація про перебіг проекту та використання коштів є у відкритому доступі на наших сайтах».
* * *
На заяву голови Закарпатської ОДА Москаля про те, що екс-Президент Віктор Ющенко і глави його секретаріату Віктор Балога і Віра Ульянченко отримали майже мільярд доларів за передачу влади Януковичу, відреагував і нині народний депутат Балога.
Екс-глава адміністрації Президента Ющенка планує звернутися в Національне антикорупційне бюро.
Балога зазначив, що не може «серйозно сприймати слова людини, яка без жодного докору сумління створила в обласній раді більшість з екс-регіоналами з Опозиційного блоку і яка не приховує свою дружбу з Хомутинніком і партією «Відродження».
Водночас Балога зазначає, що «як народний депутат, негайно направить звернення в НАБУ і наполягатиме розпочати розслідування за фактом заяви голови Закарпатської ОДА». «І нехай він дає свідчення і розповідає, що йому відомо і чому мовчав стільки років. Бо покривання злочину також є злочином», — зазначив Балога.
«А оскільки йдеться про колишнього Президента, ця справа має бути однією з пріоритетних. Вірю в неупередженість НАБУ і швидке ­розслідування», — додав нар­деп. n