Сепаратисти «на килимі»

02.06.2016
На східному фронті без змін: бойовики не припиняють обстрілювати позиції ЗСУ з мінометів і гранатометів, порушуючи Мінські домовленості. Найгарячішi точки — Станиця Луганська, Авдіївка, Світлодарська дуга, маріупольський напрямок. В окремих випадках українські бійці відкривали вогонь у відповідь, змушуючи ворога принишкнути, повідомляють у прес-центрі штабу АТО.
Так, на маріупольському напрямку — поблизу Павлополя — окупанти обстріляли зі 120-мм мінометів опорні пункти ЗСУ. А в районі Широкиного ворог вів вогонь iз великокаліберних кулеметів та гранатометів. Водночас по всій лінії розмежування активізувались ворожі снайпери.
Як наслідок, протягом позаминулої доби в боях із ворогом у Зайцевому загинув один захисник України, ще троє зазнали поранень в районі Авдіївки. 
Водночас Кремль не задоволений діяльністю ватажків бойовиків та їхнього найближчого оточення. За даними групи «Інформаційний спротив», в останні дні травня так звана «адміністрація» ватажка донецьких бойовиків Олександра Захарченка майже у повному складі їздила до Москви — «на килим» до своїх російських ляльководів. 
«У результаті більшу частину «радників» ватажка бойовиків iз числа громадян РФ замінили на інших, — йдеться у повідомленні групи «ІС». — Як стверджують очевидці, сам Захарченко перебував у приголомшеному стані...» 
 
ДО РЕЧІ
Із початку проведення антитерористичної операції на Донбасі загинули 68 і було поранено 186 дітей. Такі дані оприлюднив на засіданні парламенту в середу спікер ВР Андрій Парубій. За його словами, останнім часом почастішали випадки, коли російські безпілотники скидають на українську територію вибухові пристрої, через які гинуть цивільні і зокрема — діти.
Водночас депутат Опозиційного блоку Юрій Павленко зазначив, що, за його даними, кількість загиблих і поранених дітей значно більша. «За нашою інформацією, аналізом усіх офіційних і відкритих джерел, цифра є ще більш трагічною: за два роки військових дій загинуло 199 українських дітей від куль та осколків і близько 500 поранено», — стверджує Павленко.
За його словами, на сьогоднішній день близько 10 тисяч дітей проживають «у сірій зоні» і щодня наражаються на небезпеку.