ХРОНІКА

02.06.2016

Волейбол

У наступному сезоні п’ятиразовий чемпіон України серед жіночих команд — южненський «Хімік» — уперше у своїй історії гратиме в найсильнішому клубному турнірі Старого світу. Завдяки своїм доволі успішним виступам в інших єврокубкових змаганнях, де представниці Одещини кілька разів доходили до чвертьфіналу Кубка ЄКВ та Кубка виклику, Європейська конфедерація волейболу включила «Хімік» до наступного розіграшу Ліги чемпіонів. Свій шлях у ЛЧ-2016/2017 южненки розпочнуть зі стадії кваліфікації, яка розпочнеться у жовтні. Примітно, що на штурм нових висот «Хімік» піде з новим наставником. Після чотирьох сезонів співпраці з досвідченим Сергієм Голотовим найсильніший жіночий клуб країни вирішив змінити наставника, підписавши угоду з Андрієм Романовичем, котрий раніше очолював тернопільську «Галичанку».

Бокс

На своєму щорічному конгресі Міжнародна асоціація боксу переважною більшістю голосів дала добро професіональним бійцям на участь в Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро. Нагадаємо, що Володимир Кличко не раз заявляв, що хоче поборотися за друге олімпійське «золото». 

Баскетбол

Незважаючи на неймовірно складні умови, в яких опинилися чинні чемпіони НБА у протистоянні з «Оклахомою Сіті», баскетболістам «Голден Стейт» вдалося виграти фінал Західної конференції. Програючи в серії (1:3), найсильніша команда «регулярки» виграла чотири матчі поспіль, забезпечивши таким чином повторення минулорічного фіналу «плей-оф», де суперником «воїнів» знову буде «Клівленд» на чолі з неперевершеним Леброном Джеймсом. Варто відзначити, що заключний поєдинок серії між «Голден Стейт» та «Оклахомою Сіті» зібрав у США найбільшу телеаудиторію за весь час трансляції поєдинків НБА в кабельних мережах.