Модель іде в модельєри

12.10.2004
Модель іде в модельєри

      Бути топ-моделлю із десятирічним стажем і при цьому нічим, окрім фотозйомок-дефіле, не займатися, уже не популярно. Усі модельки, які мали славу найкращих манекенниць 90-х років минулого століття, вже знайшли собі додатковий заробіток: Сінді Кроуфорд та Клаудія Шиффер випускають відеокасети з власними курсами гімнастичних вправ та знімаються в кіно, Надя Ауерманн організувала якусь фірму, Наомі Кемпбелл теж час від часу зазирає на знімальний майданчик, Елль Макферсон випускає власну лінію жіночої білизни тощо. А минулого тижня до своїх вищеперелічених подружок по топ-модельній кар'єрі приєдналася й знаменита чешка Єва Герцигова, яка представила власну колекцію верхнього одягу та взуття на паризькому тижні моди.

      31-річна білявка, що прославилась після зйомок у рекламних кампаніях Wonderbra та GUESS?, не відзначилася особливою оригінальністю й також подалася в дизайнери. Власне, свій модний бренд чеська краля презентувала ще рік тому, випустивши лінію купальників, але це була, так би мовити, проба пера. Цього разу все набагато серйозніше: оскільки Єва планує зробити свій лейбл не менш універсальним, ніж торгова марка J.Lo від Дженніфер Лопес, окрім уже випущеного одягу та взуття, в планах Герцигової виробництво сумок, сонцезахисних окулярів та інших аксесуарів, а також косметики й парфумів.

      Як розповіла сама Єва в інтерв’ю агенції «Рейтер», вона зовсім не боїться конкуренції з боку інших зіркових «дизайнерів», оскільки, на відміну від усіляких поп-знаменитостей та акторів, які всього лише дають дозвіл на використання їхнього імені в назві марки, особисто контролює весь виробничий процес. «Я вибираю фактуру й колір тканини для вбрання або шкіри для взуття, пропоную моделі, вивчаю папери в офісі, — пояснює топ-модель. — Тобто займаюся своїм лейблом від початку й до кінця. Сподіваюся, наступного року ім'я Єви Герцигової гримітиме вже не тільки в модельних, а й у дизайнерських колах».

      Хтозна, як воно там буде, а поки що критики ставляться до починань чеської манекенниці досить скептично. Принаймні минулого тижня в Парижі Єва привабила значно більше уваги, дефілюючи по подіуму на показах інших дизайнерів, ніж представляючи власну колекцію.