Дорогу «Королю»!

27.05.2016
Дорогу «Королю»!

Чинний чемпіон та переможець регулярного сезону-2015/2016 «Голден Стейт» близький до дострокового складання повноважень. (з сайта isport.ua.)

Після завершення золотої ери «Чикаго» та легендарного Майкла Джордана в Національній баскетбольній асоціації виблискувала й продовжує виблискувати ціла плеяда майстрів екстра-класу. Утім у питанні одночасного поєднання таланту, корисності та успішності порівнятися з Його повітряною величністю можуть одиниці. Власне дехто з поважних експертів вважає, що подібний на Джордана геній у НБА досі не з’явився. Утім останнім часом усе частіше під час обговорення життя найсильнішої баскетбольної ліги планети доводиться чути вислів «Король Джеймс».

Саме так нині величають головну зірку НБА Леброна Джеймса. Порівнювати неперевершеного форварда з Джорданом почали давно, але, граючи в своєму рідному «Клівленді» під номером геніального Майкла (№23) він ніяк не міг досягти головного — здобути чемпіонський перстень.

Не виключено, що спеціально для цього він вирушив до Маямі, де разом із зірковими Дуейном Уейдом та Крісом Бошом здобув два титули чемпіона НБА. Коли Джеймс залишав «Клівленд», обурені від’їздом лідера команди фанати назвали його зрадником і влаштували масові акти спалення майки з 23-м номером.

Але сьогодні Леброн — знову улюбленець баскетбольних фанатів усього штату Огайо. Досвідчений та титулований він укотре намагається підняти свій «Клівленд» на вершину світового клубного баскетболу. Дві попередні спроби, коли «Кавальєрс» грали у фінальній серії, завершилися для Джеймса та К° невдачами.

У фіналі 2007 року «Клівленд» всуху програв «Сан-Антоніо», торік представники штату Огайо поступилися сенсаційному «Голден Стейт». Здавалося, що й у нинішньому сезоні колектив з Окленда буде поза конкуренцією.

Його впевнена хода в «регулярці», де підопічні колишнього гравця «Чикаго Булз» Стіва Керра побили, здавалося б, вічний рекорд «биків» за кількістю перемог (73 звитяги), не давала опонентам особливої надії й на «плей-оф».

Проте на підступах до головного протистояння усього турніру «воїни» забуксували. У фіналі Західної конференції вони перебувають за крок від провалля, програючи серію «Оклахомі Сіті» з рахунком — 1:3. Іще одна поразка й найсильнішій команді попередньої першості доведеться скласти чемпіонські повноваження.

Незважаючи на магічну гру свого лідера, найціннішого гравця регулярного сезону-2015/2016 — розігруючого Стефана Каррі, «Голден Стейт» нічого не може вдіяти із зірковою парою суперника. Приміром, в останньому матчі Кевін Дюрант та Рассел Уестбрук закинули на двох у кошик «воїнів» 62 очки, принісши своїй команді перемогу — 118:94.

Що ж до головного героя «Клівленда», то під його проводом «Кавальєрс» ведуть перед у фінальному протистоянні Східної конференції проти «Торонто» — 3:2.