Музей великого секрету

09.10.2004

      Мерія американського міста Даллас, що в штаті Техас, упродовж довгих років після 1963-го намагалася загладити погану славу свого населеного пункту, який передусім асоціюється з убивством 35-го президента США Джона Кеннеді. Але оскільки місто розміром із наш Київ усі вперто сприймали як арену розстрілу улюбленця нації Кеннеді, то муніципалітет вирішив на цьому... заробляти. Ще в 1989 році для відвідувачів було відкрито 6-й поверх будинку, з якого Лі Харві Освальд нібито стріляв у Дж. Ф. К. Тепер прийнято рішення відремонтувати й підлагодити ту споруду, привівши її у вигляд 40-річної давнини. А ще буде перетворено в музей місце, де в 1963-му застрелили самого вбивцю Кеннеді.

Як повідомляє Сі-Ен-Ен, власник нічного клубу Джек Рубі вистрілив у Освальда в підвалі будинку, де тоді розташовувалося поліцейське управління. Тепер це приміщення вирішили підготувати й відкрити для великої кількості туристів, як і камеру, де після арешту перебував Освальд.

      Загалом, у цій справі дуже багато темних плям. Адже широкі верстви суспільства переконані, що Кеннеді став жертвою великої змови й не вірять у версію про вбивцю-одинака. За короткий час після пострілу в Кеннеді загинули всі — крім господаря Білого Дому, і Освальд, і вбивця останнього Джек Рубі, й чимало інших свідків. Так що музей у Далласі з повним правом можна назвати «музеєм великої таємниці».