ХРОНІКА

09.10.2004

Хокей

      В останньому матчі першого кола відкритого чемпіонату Білорусі єдиний професійний клуб України поступився у Гомелі — для «Сокола» це вже друга поразка поспіль. Переможну шайбу у ворота киян знову закинув гравець української національної збірної — Віталій Семенченко. Після цього туру українська команда опустилася з 3-го на 5-й рядок турнірної таблиці, а мінську «Юність» на чолі турнірної таблиці змінили земляки з «Кераміна». Напередодні відбулася і перша відставка чемпіонату: через невдалий виступ команди склав свої повноваження словацький тренер мінського «Динамо» Браніслав Шайбан.

      11-й тур. «Гомель» — «Сокіл» — 2:1 (Слиш, 5.33; Семенченко, 18.49 — Гніденко, 5.08 (більш.)), «Хімволокно» — «Юність» — 4:3, «Динамо» — «Керамін» — 0:2, «Хімік-СКА» — «Вітебськ» — 5:0, «Металургс» — «Рига-2000» — 0:2, ХК «Брест» — «Німан» — 3:3.

      Турнірне становище: «Керамін» — 25, «Юність» — 24, «Хімволокно» — 20, «Хімік-СКА» — 19, «Сокіл»— 18, «Металургс» — 17, «Рига-2000» — 15, «Німан» — 14, «Гомель» — 13, «Динамо» — 11, «Брест» — 8, «Вітебськ» — 4.

      Уже завтра в першому матчі другого кола «Сокіл» може взяти реванш у «Гомеля» на домашній ковзанці «Авангард».

Футбол

      Донецький «Шахтар», складений з гравців, що не потрапили до лав своїх збірних і гравців дубля, програв у Румунії товариську зустріч «Рапіду» з рахунком 1:3 (у гостей відзначився Батіста). До речі, бухарестську команду очолює син наставника «Шахтаря» — Разван Луческу.

* * *

      У наступному сезоні партнером Андрія Шевченка по «Мілану» стане італійський нападаючий «Парми» Альберто Джилардіно, за якого пармезанці отримають грошову компенсацію і право на оренду молодих гравців «россо-нері».

Футзал

      Чемпіон України — донецький «Шахтар» — впевнено пройшов перший відбірковий турнір Кубка УЄФА, обігравши в другому матчі «кваліфайну» в Угорщині місцеву «Рубеолу» з рахунком 6:1.

Плавання

      На чемпіонаті світу з плавання на «короткій воді», який стартував учора в американському Індіанаполісі, Україну представляють лише два учасники. Пов’язано це з тим, що більшість наших спортсменів ще відпочиває після Олімпійських ігор. Сергій Фесенко заявлений на дистанціях 400 і 1500 метрів вільним стилем, Яна Клочкова — на незвичній для себе 200-метрівці вільним стилем.