У стилі «ню»

26.05.2016
У стилі «ню»

Летиція Каста.

Коли відома французька модель Летиція Каста з’явилася у комедії «Астерікс і Обелікс проти Цезаря» в ролі звабливої Фалбали, всі сприйняли це як рекламний трюк режисерів iз метою привернути увагу до фільму обличчям з обкладинки, і не більше. Утім світ великого кіно, очевидно, зачарував Летицію, бо після цього вона знялася ще в семи фільмах. А не так давно вирішила спробувати себе ще й у ролі режисера.

Свій дебютний фільм — 26-хвилинну короткометражку «У собі» — вона презентувала на Міжнародному кінофестивалі в Каннi в рамках Тижня критиків. Як зазначається в прес-релізі фільму, у ньому йдеться про режисера, який бореться із самотністю і страхом поразки. І, зокрема, через сприйняття жінок та пізнання жіночого тіла. Так, в одній із сцен, яка, до речі, була знята в Паризькій опері, перед головним героєм проходять різні жінки в стилю «ню» нижче талії.

Як зізналася сама Летиція Каста, звернути увагу на жіноче тіло її надихнув момент, коли в дитинстві вона потрапила в громадську лазню і її вразило «розмаїття тіл різного віку». «Чому жінкам потрібно так багато часу, щоб прийняти своє тіло? Для мене жінки в десять тисяч разів гарніші за чоловіків. Я б не сказала, що мій фільм феміністичний, але він безперечно присвячений жінкам», — зазначила вона. У фільмі практично не було професійних акторів — більшість із них просто відгукнулися на кастинг. А головну роль зіграла колега Летиції модель Лара Стоун.

Фільм вийшов абсолютно некомерційним. Утім новоспечена режисерка цим, схоже, не переймається. «Для мене будь-який проект — це можливість висловитися. Я не хочу бути просто вродливою — це нудьга», — заявила Каста в одному з інтерв’ю. Тому, якщо в неї буде час і натхнення — можна чекати нові проекти.