ХРОНІКА

25.05.2016

Волейбол

Чемпіоном України серед чоловічих команд знову став «Локомотив», який у фінальній серії, що тривала до трьох перемог, у мінімальній кількості матчів переграв дебютанта суперліги — дніпропетровський «Дніпро».

Своє 16-те чемпіонство харків’яни оформили на майданчику суперника, здобувши втретє поспіль перемогу в напруженому п’ятисетовому поєдинку. Бронзові нагороди першості дісталися харківській «Юракадемії».

Чемпіонат України. Суперліга. Чоловіки. Фінальна серія до трьох перемог. «Дніпро» — «Локомотив» — 2:3 (27:25, 25:18, 22:25, 21:25, 12:15). Рахунок у серії — 0:3.

Гандбол

Не втративши в національній першості жодного очка, запорізький «Мотор» учетверте поспіль виборов титул найсильнішої чоловічої команди України.

Чемпіонат України. Суперліга. Чоловіки. Підсумкове становище: «Мотор» — 48, «ЗТР» — 40, ЦСКА — 30, ЗНТУ-ЗАБ — 26, «Буревісник» — 14, КДЮСШ-ЛДУФК — 8, «Динамо» — 2.

Футбол

Як повідомляють російські ЗМІ, після завершення своєї 12-річної співпраці з донецьким «Шахтарем» румунський наставник Мірча Луческу найближчі три роки проведе в Росії, де очолюватиме «Зеніт» із Санкт-Петербурга.

Попрощалися «гірники» з іще одним знаковим для клубу виконавцем. Автор переможного «дубля» в нещодавньому кубковому фіналі проти «Зорі» Олександр Гладкий по завершенні сезону підписав контракт із київським «Динамо».

Легка атлетика

Український стрибун у висоту Богдан Бондаренко здобув другу поспіль перемогу на етапі «Діамантової ліги». На змаганнях у столиці Марокко — Рабаті харків’янин виявився єдиним, кому підкорилася висота 2,31 м. Нагадаємо, що для тріумфу на попередньому етапі, що проходив у Шанхаї, Бондаренку вистачило й 2,28.