Подорож Аліси через океан Часу

24.05.2016
Подорож Аліси через океан Часу

Нові пригоди Аліси не обійшлися без традиційних шахових фігур. (з сайта bhfilms.com.ua.)

Із цього тижня в українські кінотеатри знову завітають Аліса, Капелюшник й інші улюблені казково-реалістичні герої. Новий фільм «Аліса в Задзеркаллі» від студії «Дісней» знову зібрав разом акторів, які вже знімалися у першій частині стрічки 2010 року від відомого режисера Тіма Бертона, власними персонами знову в неймовірних костюмах будуть Джонні Депп, Енн Хетевей, Міа Васіковська, Метт Лукас і Хелена Бонем Картер. Нових героїв зіграють Ріс Іванс і Саша Барон Коен. Нагадаємо, книга Льюїса Керрола «Аліса в Країні чудес» з’явилася у 1865 році. Ще через шість — її продовження «Аліса в Задзеркаллі».

Сюжет найновішого кінопродовження такий. Упродовж останніх трьох років Аліса Кінґслі (Міа Васіковська) підкорювала морські простори, ставши капітаном власного корабля. Коли дівчина повертається до Лондона, вона дізнається: роки дещо змінили. Утім застарілі погляди на становище жінки в суспільстві досі існують, і майбутнє, яким вона собі його уявляла, неможливе. На прийомі в будинку лорда Аскоту Аліса, не витримавши задушливої атмосфери світського рауту, тікає і зустрічає... Авессалома. Гусінь перетворилася на монарха — великого синього метелика. Він, Авессалом, веде Алісу до чарівного дзеркала, через яке героїня повертається в чарівне королівство Низокраю. І там вона знову зустрічає своїх друзів: Білого Кролика (Майкл Шин), Чеширського Кота (Метт Лукас) і Божевільного Капелюшника (Джонні Депп).

Потім Біла королева Мірана (Енн Хетевей) відправляє Алісу на пошуки Часу (Саша Барон Коен), щоб допомогти цим Капелюшнику. А Час — це напівлюдина, напівгодинник. І живе він у безодні, і володіє хроносферою — металевою кулею, яка дозволить Алісі повернутися в минуле і прийти на допомогу батькам Капелюшника, які, зрештою, можуть врятувати свого сина. Тим часом Червона королева Язловета (Хелена Бонем Картер) — у вигнанні; намагається подружитися з Часом, сподіваючись викрасти хроносферу для власних інтересів. Словом, подорож Аліси через океан Часу цікава і захоплююча.

Кілька років продюсери «Аліси в Країні Чудес» обговорювали можливість зняти другий фільм, та в одному вони були впевнені: картина не буде точною адаптацією другої книги Керрола.

Лінда Вулвертон («Красуня і чудовисько», «Король лев») працювала над продовженням до свого сценарію фільму «Аліса в Країні Чудес» і зрештою представила цікаву версію. Давній шанувальник робіт Керрола актор Джонні Депп залишився задоволеним тим, з якою повагою Вулвертон підійшла до матеріалу. «Редагувати Льюїса Керрола майже неможливо, — упевнений Депп. — Необхідно підходити до нього з іншого боку, але все одно зберігати зв’язок з джерелом. І у Лінди це вийшло геніально».

Інтонація нового фільму легша, він більш комедійний, упевнені творці. Режисером стрічки став Джеймс Бобін. Робота над картиною «Аліса в Задзеркаллі» проходила восени 2014 року в кількох знімальних павільйонах студій Shepperton і Longcross, а також на натурі в різних точках у Великобританії. Серед учасників креативної команди творців — тричі оскароносна художник по костюмах Коллін Етвуд («Аліса в країні чудес», «В темному-темному лісі», «Чикаго; володар премії «Оскар» , помічник режисера зі спецефектів Кен Ралстон («Люди в чорному», «Форрест Гамп»), який був номінований на премію Американської кіноакадемії в категорії «Кращі візуальні ефекти» також за фільм «Аліса в Країні Чудес»; і композитор, володар премії «Греммі» Денні Ельфман («Месники: Ера Альтрона», «Чарлі і шоколадна фабрика»).