Гроші на вітер

24.05.2016

Діти мають бути щедрими і ділитися з тими, хто потребує. Цього нас вчать змалку. Втім до цієї науки іноді варто додати і курс економіки та планування родинного бюджету, щоб не потрапити в халепу, як це сталося в одній із російських родин.

Продавши автомобіль Toyota за 400 тисяч рублів, жінка сховала гроші в комод. Її семирічний син, натрапивши випадково на «скарб», відчув себе щонайменше падишахом і, взявши з пачки тисячу рублів, попросив у дворі старшого приятеля купити йому упаковку крабових паличок, а решту роздав дітлахам, що гралися поряд. Відчувши «смак альтруїзму», хлопчик виніс iз дому ще пачку купюр і почав роздавати їх усім охочим, доки його не налякали, сказавши, що на грошах залишилися його відбитки пальців, і за це його заберуть у поліцію. Переляканий хлопчик вирішив позбутися «речових доказів» і викинув залишки грошей на болото. У підсумку сім’я втратила 229 тисяч рублів.

Увечері, виявивши пропажу, мати почала допитуватися в сина про те, куди поділися гроші. Припертий до стінки хлопчик у всьому зізнався. Кинувшись на болото, жінка знайшла там лише 32 тисячі рублів. Після поголосу, який рознісся по будинку, батьки «ощасливлених» дітей змусили їх повернути «скарб»: у перший день малеча знесла 80 тисяч рублів, пізніше 16 тисяч повернула сусідська дівчинка. Але 110 тисяч рублів так і не знайшлися. Тож новоявленому падишаху, очевидно, доведеться на кілька років забути про подарунки та смаколики. І взятися за вивчення основ економіки та бізнесу.