ХРОНІКА

20.05.2016

Хокей

За підсумками групового етапу чемпіонату світу в елітному дивізіоні, який триває в Росії, визначилися дві команди, що залишать найсильнішу хокейну лігу і наступного року складуть компанію нашим хокеїстам на «мундіалі» в дивізіоні IА. Найгіршою командою групи А стала збірна Казахстану, статус невдахи октету В дістався угорцям.

У чвертьфіналах же зіграють: Чехія — США, Фінляндія — Данія, Росія — Німеччина, Канада — Швеція.

Підсумкове становище в групі А: Чехія, Росія — 18, Швеція — 13, Данія — 11, Норвегія, Швейцарія — 8, Латвія — 6, Казахстан — 2.

Підсумкове становище в групі В: Фінляндія — 21, Канада — 18, Німеччина — 13, США — 10, Словаччина — 8, Білорусь — 6, Франція — 5, Угорщина — 3.

Футбол

Як повідомляє офіційний сайт ФФУ, Контрольно-дисциплінарний комітет організації, розглянувши інцидент, що стався після матчу-відповіді 1/2 фіналу розіграшу Кубка України «Зоря» — ФК «Дніпро», відсторонив футболістів дніпропетровського клубу Руслана Ротаня та Романа Зозулю від участі у змаганнях на 6 місяців за застосування фізичної сили до офіційних осіб після закінчення матчу. У роз’ясненні йдеться, що санкція у вигляді відсторонення на 12 місяців (Додаток 5 до ДП ФФУ) була зменшена вдвічі на підставі ч. 5 ст. 40 ДП ФФУ з урахуванням пом’якшуючих обставин (пояснень Зозулі та Ротаня, визнання ними своєї вини, наданих позитивних характеристик, відсутності фактів притягнення їх до дисциплінарної відповідальності за аналогічні порушення в минулому). Перебіг терміну відсторонення розпочинається з 15 травня 2016 року. Водночас за бійку в цьому ж матчі гравець «Дніпра» Да Сілвейра Рібейро Андерсон (Піко) був відсторонений від участі у змаганнях на 5 матчів.

* * *

Після завершення національних чемпіонатів головні наставники збірних-учасниць Євро-2016 один за одним оголошують склади своїх команд.

Офіційного розширеного списку збірників, викликаних Михайлом Фоменком до табору «синьо-жовтих», іще немає, проте існує окрема інформація по кожному клубу, до якого надійшло запрошення щодо майбутніх членів збірної України.

Відтак у національній команді київське «Динамо» представлятимуть Хачеріді, Гусєв, Рибалка, Гармаш, Сидорчук, Ярмоленко; «Шахтар» — П’ятов, Кучер, Ракицький, Шевчук, Степаненко, Коваленко, Малишев; «Дніпро» — Федецький, Ротань, Зозуля, Шахов; «Зорю» — Шевченко, Каменюка, Петряк, Караваєв, Будківський; російський «Амкар»: Богдан Бутко; турецький «Бешикташ» — Бойко; німецький «Штутгарт» — Кравець. Вочевидь не обійде своєю увагою Фоменко представника «Севільї» Євгена Коноплянку та, напевно, знову викличе Євгена Селезньова, котрий нещодавно залишив краснодарську «Кубань» і перебрався до донецького «Шахтаря».