Із присмаком сенсації

20.05.2016
Із присмаком сенсації

Закономірним, але від того не менш приємним виглядає континентальна «бронза» Михайла Романчука на ЧЄ-2016 у Лондоні. (з сайта finenews.info.)

Упродовж трьох перших змагальних днів чемпіонату Європи українські плавці вибороли три нагороди, зібравши таким чином повний комплект дорогоцінного металу.

«Золото» — в активі Говорова, «срібло» здобула Зевіна, а «бронзу» в синьо-жовту скарбничку поклав юний талант Михайло Романчук.

На минулорічному чемпіонаті світу участь українського стаєра у фіналі на дистанції 1500 м виглядала справжньою сенсацією, відтак здобута 19-річним представником Рівненщини «бронза» чемпіонату Європи-2016 не стала чимось неординарним. Конкурувати наразі з новоспеченим рекордсменом континенту, неймовірно швидким італійцем Пальтріньєрі, нашому молодому «марафонцю» ще важко — на фініші переможця та бронзового призера розділило більше 16 секунд. Проте володарю «срібла» — іншому досвідченому італійцеві Детті — Михайло дав справжній бій, до останнього претендуючи на звання віце-чемпіона турніру. Відзначимо, що восьмим у цьому запливі став інший наш співвітчизник Сергій Фролов, який раніше вважався лідером «синьо-жовтих» на 1500 м.

Окрім того, в третій змагальний день до фіналу на 100 м на спині пробилася Зевіна, показавши в півфіналі четвертий час.