Час подякувати Ющенку

11.05.2016

Якби українці не поставилися скептично до ідей Віктора Ющенка, то зараз могли б сподіватися на реальний захист НАТО від російської агресії. «Згідно з опитуваннями групи «Рейтинг», 80% українців вважають Голодомор 1932—1933 років геноцидом. Час подякувати Ющенку за неоціненний внесок у повернення народові пам’яті. Час узагалі інакше поглянути на його діяльність», — написав Олег Медведєв на своїй сторінці у «Фейсбуці».

«Багатьом тоді він здавався таким дивакуватим, ніби не від світу сього зі своєю зацикленістю на Голодоморові, помісній церкві, українській мові, УПА, НАТО. А він просто не плівся у хвості громадської думки, а йшов попереду більшості з нас, яка не розуміла, що він убачає те, чого ми не хочемо бачити, чути і знати. Якби серйозно поставилися до його ідей, то лиху годину зустріли би не з такими, вибачте за грубість, розслабленими булками, дезорієнтованою свідомістю та безглуздою, ірраціональною довірою до ворожих сусідів. І прикривалися б від російських «градів» натовською парасолькою», — зазначає Медведєв.

А тим часом інші дослідження групи «Рейтинг» засвідчують падіння популярності до нинішньої влади. У квітні соціологи «Рейтингу» опублікували показники, що засвідчують зростання довіри до нинішнього одеського «губернатора» Міхеїла Саакашвілі. Якби у нього була партія, вона могла б зайняти третє місце, повідомляє «Рейтинг». Серед тих людей, які готові піти на виборчі дільниці, 13% проголосували б за «Батьківщину», 11% — за «Опозиційний блок», по 10% — за партію Саакашвілі і «Самопоміч», 9% — за Блок Петра Порошенка, 7% — за Радикальну партію. Впритул до 5-відсоткового бар’єра підійшла партія «Свобода» з показником у 4%.

Без партії Саакашвілі електоральні настрої серед тих, хто голосуватиме, виглядають наступним чином: «Батьківщина» — 13%, «Самопоміч», «Опозиційний блок» і БПП — по 11%, Радикальна партія — 8%, «Свобода» — 5%, «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка — 4%.