Бар для плаксіїв

08.10.2004

      В одному з готелів Нанкіна — великого міста на сході Китаю, адміністративного центру провінції Цзянсу — реалізовано нову ідею у сфері громадського харчування. Бажаючі поплакатися хоч у жилетку, хоч просто так тепер можуть прийти у спеціальний «бар для плаксіїв». Щоб годинку поплакати в цьому закладі, доведеться заплатити 50 юанів (близько 6 доларів), повідомляє інтернет-видання «Форум».

      У невеличкому барі, який, ніби з насмішкою, називається «Гарний настрій», стоять дивани і два столи, на них — «сльозогінні засоби», як-то часник і вода з перцем. Є й коробка зі склянками, які, за поясненням 30-річного господаря бару Ло Цзюня, схвильовані клієнти час від часу б'ють об підлогу. Усе це часто супроводжує хіт співачки з Гонконга Лю Дехуа «Плач — не вина чоловіків».

      Щодня поплакати за гроші приходить близько десяти відвідувачів, з них переважна більшість — жінки. Поява подібного закладу, на думку психологів, свідчить про зростання соціального тиску, який треба якимось чином нейтралізувати. Невже подібні «рюмсальники» розповсюдяться по всьому світу?