Про те, що Володя вже був одружений,

08.10.2004
Про те, що Володя вже був одружений,

(РЕЙТЕР.)

      «Почуваю себе відмінно. Настрій добрий. Чутки про мою смерть виявилися сильно перебільшеними», — повідомив Володимир Кличко в інтерв'ю сайту www.klitschko.com через день після виграшу за очками в Деверріла Уїльямсона. За словами українського боксера, відомий пластичний хірург у царині боксу Рональд Маккан, провівши невелику операцію у клініці «Таун центр» у Лас-Вегасі, легко впорався з Володиним розсіченням — через півтора місяця від нього не залишиться й шраму. Кличко-молодший заявив, що не має необхідності проводити матч-реванш з Уїльямсоном, натомість підтвердив існування ідеї про черговий бій у грудні проти іншого суперника. На цей самий місяць попередньо заплановано й титульний поєдинок Кличка-старшого — Віталія — з британцем Денні Уїльямсом. Хоча позавчора в Таїланді на засіданні виконкому Всесвітньої боксерської ради (WBC), чемпіоном якої є Віталій, було прийнято рішення звільнити його на шість місяців від потреби захищати титул. Отже, в цей період Кличко-старший може змагатися лише на добровільних засадах.

      Тим часом брати Клички цими днями побували в Німеччині, де провели презентацію своєї нової книжки. Цікаво, що Володя позував перед теле- й фотокамерами берлінських репортерів у темних окулярах, приховуючи наслідки недавнього поєдинку з Уїльямсоном.

      Якщо два роки тому наші боксери випустили у світ книгу «12 раундів фітнесу», яка стосувалася безпосередньо занять спортом, то нінішній літературний твір боксерського дуету відкриває читачеві сторінки приватного життя хлопців, про яке людям найчастіше хочеться дізнатися більше, ніж про професійну кар'єру зірок. Мемуари, підготовлені на піку кар'єри, мають назву «Між братами» (ще один варіант перекладу з німецької — «Щиро кажучи»). Як і попередня книга, цей твір Кличків виходить для початку тільки на Заході, але можна бути впевненим, що з часом переклад з'явиться і в нас. Наразі наводимо найцікавіші уривки, які стосуються Володі. Бо Віталій, на відміну від брата-парубка, давно одружений, має двох дітей і тому зміг оповісти хіба що про те, як відбив свою майбутню дружину в суперника, коли той уже мав вести її до ЗАГСу, а сам розписався з моделлю Наталею у перерві між тренуваннями.

Володі 13-й минало...

      Перша любов прийшла до Кличка-молодшого у 13 років. «Ольга була найкрасивішою дівчинкою в класі й відразу звела мене з розуму, але вона подобалася й моєму однокласникові. Суперництво вилилося у регулярні бійки. Ми не жаліли себе: він розбив мені ніс, я поставив йому синець під оком. Потім він нагородив мене фінгалом, а я розбив його фізіономію до крові.

      Ми билися так, що наші руки були червоними від крові... На лихо, наша спільна симпатія зовсім не оцінила такої безжалісної самовідданості. Замість того, щоб обрати одного з нас, вона зрештою дала одкоша обом».

Молодший уже був одружений!

      На відміну від зразкового сім'янина Віталія, Володимир вважається впертим холостяком, який крутить із різними дівчатами романи, але під вінець не веде. Але свіжовидана книга розкриває велику таємницю Кличка-молодшого: йому не було ще й 20 років, коли він одружився. Трапилося це в Києві, і звали її Олександра.

      «Особливих святкувань не було. Я з'явився в ЗАГСі у джинсах. Точно не пам'ятаю, але, здається, Олександра була одягнена так само. Вона була на рік старшою, у неї була дитина від іншого чоловіка, але мене це не бентежило. Після весілля ми стали жити, як звичайна сім'я. Це був славний час, ми подарували один одному багато приємних моментів. Але, на жаль, не змогли зберегти своє щастя. Через півтора року ми знову опинилися в загсі, але вже в іншій кімнаті — щоб розлучитися».

Моделі, актриси, льотчиці...

      Марина з'явилася в житті Володимира в 2000 році, коли він жив уже в Гамбурзі. «Вона була чудовою жінкою — спонтанною, честолюбною, невгамовною. Ми провели кілька чудесних місяців, якийсь час вона навіть жила в мене. Марина — професійний пілот, у неї була ліцензія, що дозволяє сідати за штурвал «Боїнга-737». Але найчастіше вона пілотувала маленькі приватні машини. Коли був час, я літав з нею, у мене досі збереглася любов до польотів. А от відносини з Мариною закінчилися досить швидко — не пройшло й року. У вересні 2000-го сталася трагедія. Чи навмисно вона викинулася з вікна своєї квартири, розташованої під самим дахом багатоповерхового будинку, чи випадково зірвалася вниз — невідомо. Їй дуже пощастило, вона залишилася живою, хоча отримала жахливі переломи».

      Із Джулією Робертс Володимир познайомився на зйомках фільму «Одинадцять друзів Оушена». «Без косметики вона виглядала не так разюче, як на екрані, але все-таки чарівною. При цьому зовсім не здавалася недоторканною. Принаймні я не помітив, що найвисокооплачуваніша акторка Голлівуду боїться близькості. В одній із ситуацій я раптом відчув, що вона поклала руку на мої сідниці. Можу присягнутись, вона їх погладила.

      В один з вечорів незадовго перед від'їздом ми зійшлися зовсім близько. Вона влаштувала вечірку для знімальної групи в готелі, щоб «обмити» свій «Оскар», і покликала нас. Я відважився запросити її на танець. Ми пригорнулися один до одного й попливли над танцмайданчиком. Я дотепер зберігаю відчуття її ласкавих рук».

      Останньою з відомих симпатій Володимира Кличка була українська супермодель Діана Ковальчук, яка вже тривалий час живе й працює в Америці.         «Вона — жінка-мрія: розумна, знаюча світ, дуже красива. Я прилітав до неї в Нью-Йорк, ми гуляли по Центральному парку, каталися на роликах, плавали на орендованому кораблику. Це було романтично, як у старому фільмі про кохання. Вечорами ми ходили по бродвейських театрах та кіно. Одного разу я підніс їй сюрприз, подарувавши вертолітну прогулянку над хмарочосами. У наступний приїзд ми роз’їжджали  по нью-йоркських вулицях у лімузині. Це було буйне, безтурботне життя, можливо, найкращий для мене час.

      Ми чесно намагалися все робити правильно. Ймовірно, нашою помилкою було те, що одного разу, у грудні 2002 року, ми вирішили зробити паузу в наших відносинах. Ми розсталися як друзі й дружимо до сьогодні».