Не виправдав довіри

27.04.2016
Не виправдав довіри

Чемпіонський досвід Михайла Анісімова може допомогти «Динамо» з наскоку взяти національне «золото». (з сайта khimik.com.ua.)

Коли перед тренером стоять максимальні завдання, він у будь-який момент має бути готовим відчути на собі гнів вимогливого роботодавця. Зрозуміло, що, очоливши «Хімік», першочергово Олег Юшкін мав вирішити завдання з національним чемпіонством. До фіналу все начебто йшло непогано — перемога в «регулярці», легкі тріумфи в чвертьфінальній та півфінальній серіях. А от «золоту серію» «хіміки» почали з поразки столичному «Динамо», хоча й вигравали по ходу поєдинку з різницею у 17 очок.

Стартова поразка в рідних стінах — це не тільки удар по самолюбству фаворита ЧУ, а й серйозна загроза його чемпіонським амбіціям. У стосунках титулованого «Хіміка» та новоствореного «Динамо» — не все так однозначно. Під час очних побачень в регулярному сезоні обидві команди здобули по дві перемоги, тож перевага власного майданчика у фіналі мала посприяти южненцям в реалізації їхнього чемпіонського плану. Проте тепер ініціатива — на боці столичного колективу, за який ще й грає низка досвідчених виконавців. За плечима Олександра Липового, Михайла Анісімова, Артура Дроздова — не один удало проведений сезон. Власне, всі вони серйозно доклалися до успішного старту своєї нової команди у вирішальній серії сезону.

А «Хіміку» доведеться думати не тільки над тим, як надолужувати згаяне, а й вирішувати питання гри без головного тренера. Одразу після фінальної сирени, що зафіксувала перемогу «Динамо» з рахунком 79:77, розлючене невдачею керівництво южненського клубу звільнило з займаної посади Олега Юшкіна. На післяматчеву прес-конференцію пояснювати провал господарів відправився асистент Юшкіна — Віталій Степановський, який, власне, й керуватиме діями «хіміків» в решті матчів «золотої серії».

Водночас у інтерв’ю офіційному сайту Федерації баскетболу України Олег Юшкін заявив, що не сумнівається в загальній перемозі «Хіміка», й додав, що не ображається на рішення президента клубу. «Докоряти можна тільки собі, оскільки не зміг до кінця виправдати довіру», — визнав білоруський спеціаліст. За його словами, в протистоянні з «Динамо» у «Хіміка» є величезний потенціал. А від невдачі, якої зазнав чинний чемпіон країни в першому фінальному поєдинку, ніхто не застрахований. «Команда грала непогано, просто хлопці не реалізували свої кидки. Бувають такі дні. Можливо, вони десь перегоріли, можливо, я десь недопрацював. Але я впевнений, що в наступних іграх проти «Динамо» гравці «Хіміка» закинуть свої м’ячі з відкритих позицій», — підсумував Юшкін.

ТАБЛО

 

Чемпіонат України. Суперліга. Фінальна серія до трьох перемог. «Хімік» — «Динамо» — 77:79 (20:13, 21:18, 14:25, 22:23; Антипов (16), Шоу (14), Фрэйзер, Петров (по 11) — Липовий (22), Анісімов (20), Дроздов (13)). Рахунок у серії — 0:1.