ХРОНІКА

26.04.2016

Баскетбол

Чемпіонат України. Суперліга. «Плей-оф». Півфінальна серія до трьох перемог. «Кривбас» — «Динамо» — 61:73 (Івшин (16), «Липовцев (10) - Фандербурк (19), Анісімов (18)). Рахунок у серії — 2:3.

Попри те, що у вирішальному поєдинку півфінальної серії проти київського «Динамо» баскетболісти «Кривбаса» мали перевагу власного майданчика, скористатися цим бонусом підопічні Валерія Плеханова не змогли. Дарма, що в регулярному сезоні криворіжці фінішували вище за столичних баскетболістів. Як видно, у найвідповідальніший момент значно важливішим для продовження боротьби за чемпіонство став ігровий досвід титулованих динамівських виконавців — Михайла Анісімова, Артура Дроздова, Олександра Липового, Кеннета Фендербурка, ніж підтримка своїх уболівальників. Хай там як, а у фіналі на команду Володимира Рижова чекає більш серйозний суперник. Чинний чемпіон країни та переможець «регулярки» — южненський «Хімік» — не програв у «плей-оф» іще жодного матчу.

Бокс

«Українські отамани» припинили свої виступи в шостому сезоні Всесвітньої серії боксу, програвши в чвертьфінальному поєдинку «Британським левовим серцям». В обох матчевих зустрічах, які впродовж двох днів точилися в лондонському «Йорк Холлі», наші боксери зазнали ідентичних поразок iз рахунком — 1:4.

* * *

Срібний призер Олімпіади-2012 Денис Беринчик здобув свою четверту поспіль перемогу на профі-ринзі, нокаутувавши у четвертому раунді непереможного раніше аргентинця Еміліано Мартіна Гарсію.

Дзюдо

Чемпіонат Європи, який завершився в Казані, вітчизняні дзюдоїсти завершили з однією нагородою. Срібну медаль у ваговій категорії понад 78 кг здобула Світлана Яремка, котра у вирішальному поєдинку турніру програла туркені Кайрі Сайіт.

Фехтування

На етапі Гран-прі, що пройшов у Ріо-де-Жанейро, українські шпажисти здобули дві медалі. Богдан Нікішин виграв «золото», Анатолій Герей — «бронзу».