Скакалка-невидимка

07.10.2004

      Бажаючі потрапити до різноманітних книг рекордів отримали ще один приклад для наслідування й перевершення. Індієць Ранжит Пала навчився стрибати зі скакалкою так, що мотузка взагалі не видно, довівши своє досягнення до 136 підстрибувань за 15 секунд. Такий результат уже не надто молодого як для спорту — 43-річного — стрибуна зафіксовано в національному реєстрі рекордів, повідомляє сайт «Ананова», і не виключено, що на підході й Гіннесс.

      Як розповідає рекордсмен, інтерес до стрибків через скакалку виник у нього два роки тому, коли його попросили виступити в ролі судді на змаганнях із цього незвичного виду спорту. «Учасники показували результати від 130 до 170 разів на хвилину. Я нічого не сказав тоді, але рівень стрибків мене зовсім не вразив. Повернувшись додому, я сам узяв до рук скакалку і вже з першої спроби зробив 250 стрибків за хвилину», — розказує Ранжит. Через два місяці практики він поліпшив цей результат до 350 підстрибувань за хвилину.

      За словами очевидців, на показових виступах перед місцевими властями, після яких Пала потрапив до індійської книги рекордів, він стрибав з такою швидкістю, що кількість стрибків просто неможливо було підрахувати — лише чувся однорідний свист. Довелося користуватися уповільненою відеозйомкою. Цікаво, що сам рекордсмен стверджує, ніби невдовзі після того вже встиг поліпшити власний рекорд, довівши кількість стрибків до 160 за 15 секунд. Хто більше?