Коли Балу любить мед

13.04.2016
Коли Балу любить мед

Мауглі з нової «Книги джунглів». (з сайта bhfilms.com.ua.)

«Ми з повагою поставилися до твору Кіплінга з його майже міфічними історіями, додавши у фільм більше напруги, — так характеризує свою стрічку «Книга джунглів», яка цього тижня виходить у прокат в Україні, режисер Джон Фавро. — Але ми також залишили місце для найбільш знакових сцен із мультфільму 67-го року і спробували зберегти найчарівніші моменти звідти».

Оновлену історію про Мауглі від Disney показують, максимально використовуючи новітні технології. Ефект присутності глядачам забезпечений. Створені за допомогою комп’ютерної графіки пейзажі вражають, як і фотореалістичні тварини. Для фільму створили лише основних понад 70 тварин. Окрім головних героїв: Балу, Багіри, Каа, Шерхана і сім’ї вовків, це ще слони, дикобрази і сотні приматів: король Луї і бандерлоги. У світі джунглів панують ідеї гуманізму — у дні посухи всі збираються біля водойми і ні в кого, навіть Шерхана, немає права їсти слабшого. Спочатку оповідь здається навіть занадто дитячою, але з часом на екрані досить несподівано блискають підступність і жорстокість. Їх дитя зграї вовків — люденя, завдяки підтримці звірів, здолає. Навіть якщо Шерхану закон не писаний.

Єдину людину у фільмі — Мауглі — грає новачок Ніл Сетхі, якому 11 років. Неперевершено українською озвучив Балу актор і телеведучий Сергій Сивохо. Взагалі останній — один із найяскравіших і найкумедніших персонажів нової «Книги джунглів». Ведмідь будь-що намагається залучити чи то мавп, чи люденя, щоб йому допомогли дістати згори меду. Собі цю їжу в сотах він намагається запасти на час сплячки, хоча ведмеді у джунглях не впадають у неї. Взагалі ледачкуватий і корисливий Балу заради малого друга здолає страх висоти й буде битися з Шерханом до останнього.