Фантастична М. П.

Фантастична М. П.

Учора у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відкрилася виставка «М. П. Фантастична реальність», присвячена 80-літтю початку виставкової діяльності легендарної Марії Примаченко (1909—1997), народного художника України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Наявне в просторі

Наявне в просторі

Особливий світогляд сучасних художників Польщі представлено у Вінниці на виставці «Простір наявності». Елементи головоломок, міфологічні ефекти, метафоричні образи та непересічні абстракції виконано різними техніками візуального мистецтва: живопис акрилом, цифровий друк, пастель, олійний живопис, розпис на склі та навіть розпис розчинником.

Півтора мільйона бісеринок

Півтора мільйона бісеринок

Життя Романа Магоцького є прикладом того, як віра, втілена у творчість, допомагає людині вийти за межі поверхового сприйняття буття та знайти більш глибокий, сакральний сенс усіх своїх прагнень та дій. Віддаючи майже весь вільний час вишиванню бісером, Роман створив ікони, які дієво допомогли йому в особистому самоствердженні, надихнули на віддану працю заради високої мети, а також посприяли в лікуванні.

Жізель із мегаполісу

Жізель із мегаполісу

На поціновувачів осучасненого балетного мистецтва у вихідні очікує прем’єра. На сцені київського Міжнародного центру культури і мистецтв, який за звичкою називають Жовтневим палацом, два дні поспіль показуватимуть резонансну постановку цього сезону «Жізель» від театру «Київ модерн-балет».

Всі статті рубрики