А Вовк на лікарняному

06.04.2016
А Вовк на лікарняному

Як довго ще носитиме суддівську мантію Сергій Вовк?

Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) позавчора відсторонила від посади строком на два місяці одіозного суддю Печерського райсуду Києва Сергія Вовка. На переконання адвоката Вовка – Юрія Сухова, рішення ВККС про відсторонення судді від роботи є безпідставним.

«Після одержання тексту зазначеного рішення ми маємо намір його оскаржити у Вищому адміністративному суді», — каже пан Сухов. І додає, що всі попередні рішення про відсторонення судді Вовка Вищий адмінсуд скасовував.

Також адвокат Юрій Сухов повідомляє, що Вишгородський районний суд Київської області ще не розпочав розгляду справи, в якій суддя Вовк є обвинувачуваним, тому що суддя перебуває на лікарняному.

Нагадаємо, що рік тому — у березні 2015 року, Верховна Рада дала згоду на затримання й арешт скандально відомих суддів Печерського райсуду столиці Оксани Царевич, Сергія Вовка і Віктора Кицюка, підозрюваних у винесенні завідомо неправосудних рішень.

Суддя Вовк у часи режиму Януковича набув сумнівної слави під час розгляду справи і засудження до чотирьох років позбавлення волі екс-глави МВС Юрія Луценка. Сумнівними рішеннями в резонансних справах цей суддя відзначився і протягом останнього року.

А ТИМ ЧАСОМ...

Колишній народний депутат від Партії регіонів, один iз представників України у Венеціанській комісії Володимир Пилипенко вважає, що українська влада тисне на суддів, повідомляють «Українські новини». За словами пана Пилипенка, про це відкрито заявляють самі судді, які навіть мають намір провести зустріч iз головою Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи. Екс-депутат додає, що має копії відповідних листів-звернень від Асоціації адміністративних судів та Асоціації розвитку суддівського самоврядування в Україні.

«Причиною звернень стала проблема політичного тиску на суддів iз боку виконавчої та законодавчої влади, фактичний провал судової реформи. А також, бездіяльність парламенту і Президента, через що в Україні вже закриваються суди, а громадяни втрачають доступ до правосуддя. Це прямо порушує статтю 6 Конвенції Ради Європи про захист прав людини і основних свобод», — стверджує Володимир Пилипенко.

Нагадаємо, що пан Пилипенко наближений до екс-заступника глави адміністрації Президента Андрія Портнова, який був автором судової реформи часів Януковича. Крім нього, представником України у Венеціанській комісії є екс-«регіонал» Сергій Ківалов. Обидва були призначені представниками України на чотирирічний термін ще в часи Януковича.

  • «Термінатор» згадав усе

    Через тиждень після свого призначення на посаду Генерального прокурора Юрій Луценко відвідав камеру №158 у Лук’янівському СІЗО (площею у дев’ять метрів квадратних), в якій він «відсидів» майже півтора року в часи режиму Януковича. >>

  • Кримінальний талант

    Чотири роки тому 18-річний Артур Самарін виїхав з України до Америки за програмою «Робота та подорож». У рідний Херсон хлопець повертатися не планував, тому склав свій хитромудрий план втілення в життя своєї «американської мрії». >>

  • Шанс для невинних

    Законопроект «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо забезпечення засудженим за особливо тяжкі злочини права на правосудний вирок» уже давно готовий до другого читання у сесійній залі Верховної Ради України. Але вже кілька місяців у народних обранців руки не доходять до того, щоб поставити його на вирішальне голосування. Незважаючи на те, що Європейський суд з прав людини послідовно виносить рішення не на користь держави Україна, за які, до того ж, розплачуються не судді, а ми, платники податків. >>

  • «Хорте», тримайся!

    Суддя Ірина Курбатова більше двох годин читала текст вироку активісту Юрію Павленку (на прізвисько «Хорт»). У результаті, за «організацію та участь у масових заворушеннях під Вінницькою ОДА 6 грудня 2014 року» майданівець Павленко отримав чотири роки й шість місяців позбавлення волі. Він також має компенсувати судові витрати — 10 тис. грн. >>