Під збільшувальним склом і не в три руки

Під збільшувальним склом і не в три руки

Поява нової постановки п’єси «Однорукий» в академічному Молодому театрі стала подарунком для численних любителів сценічного мистецтва. На сцені ожив твір одного з «най-най» кращих сучасних світових драматургів.

Давній Рим

Давній Рим

Досліджень iз Римської історії — чимала бібліотека. Не диво: сучасна європейська цивілізація — принаймні політична — бере початки саме у римських реформах. Переоцінка античності неоднораз помітно впливала на філософію й навіть на літературу.

Імідж і шарм Парижа

Імідж і шарм Парижа

У Києві, Харкові, Одесі, Дніпропетровську, Запоріжжі та Львові з початку квітня стартує «Французька весна в Україні». Фестиваль у стилі французьких кадрів, сцен, сюжетів та ілюстрацій для українців «начаровують» Посольство Франції в Україні, Французький iнститут та мережа Альянс франсез. «Кожен захід цієї програми — пізнавальний.

Віолончелі з «Три «С»

Віолончелі з «Три «С»

У Національній опері в понеділок відбудеться світова прем’єра Другого концерту для віолончелі з оркестром легендарного Мирослава Скорика у рамках історичного проекту «Три «С»: Скорик — Cильвестров — Станкович». За Концерт №1 пан Мирослав — єдиний в Україні композитор, який пише знакові віолончельні концерти, — був удостоєний Державної премії України імені Тараса Шевченка у 1987-му, майже три десятиріччя тому.

Всі статті рубрики