Інтриги й видовища

22.03.2016

Звісно, можна дивуватися, що поєдинок за участі першої та третьої команди футбольної прем’єр-ліги зібрав на «Олімпійському» менше семи тисяч глядачів. Утім, виглядає так, що вболівальники просто «ногами» вирішили продемонструвати своє ставлення до якості продукту, який останнім часом пропонують «споживачам» вітчизняні футболісти.

Водночас на поєдинку «плей-оф» гандбольної Ліги чемпіонів у броварському «Терміналі» — майже аншлаг. Звісно, порівнювати розміри невеличкої, по суті розважальної, арени та величного «Олімпійського» — справа невдячна. Проте в даному випадку йдеться зовсім не про кількісні показники.

Вочевидь шанувальники гри номер один просто втомилися від прісного футболу, натомість у турнірі найсильніших чоловічих команд континенту з гандболу емоції б’ють через край.

Пробившись до 1/8 фіналу ЛЧ, «Мотор» отримав у суперники одного з фаворитів турніру. З огляду на турнірні перспективи побачення з фіналістом попереднього розіграшу — угорським «Веспремом» — не найкращий розклад, проте в плані видовища — варіант, можна сказати, ідеальний. Власне угорці, які кілька років тому на етапі групового раунду ЛЧ зазнали від «Мотора» в Україні поразки, приїхали до Броварів з думками про реванш. Тоді як чемпіон України прагнув гідно зіграти перед своїми уболівальниками. Зрештою, вийшов яскравий і видовищний матч, нехай і завершився він, у підсумку, на користь більш досвідченого суперника.

«Ми знали, проти кого будемо грати — команду-суперницю можна назвати збірною світу. Тож хотіли зіграти якомога краще. Але, на жаль, не все у нас вийшло. «Мінус п’ять» — перед матчем-відповіддю — шансів на продовження боротьби нам практично не залишає. Утім наші гандболісти лише набираються міжнародного досвіду», — підбив підсумок першого поєдинку проти «Веспрему» очільник «мотористів» Микола Степанець.

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Перша гра. «Мотор» (Україна) — «Веспрем» (Угорщина) — 24:29 (12:12; Сорока (7)).