Квиток для студента

11.03.2016

Після недавнього резонансного розпорядження черкаського міського голови Анатолія Бондаренка про заборону поборів iз батьків у дитячих садках та школах («УМ» про це розповідала) міська влада пішла далі. Й вирішила надати пільговий проїзд у громадському транспорті учням шкіл i вишів.

«Уже за півтора місяця всі черкаські школярі та студенти зможуть їздити в тролейбусах за ціною, на 50 відсотків нижчою вiд загальної вартості квитка. Наразі розпочато процедуру розгляду та ухвали регуляторного акта, затвердженого на засіданні виконавчого комітету», — розповідають «УМ» у прес-службі черкаського міського голови.

Рішення щодо пільгового проїзду, кажуть у міській раді, ухвалювали в дискусіях. Бо не всі члени виконкому були у захваті від такої ініціативи, мотивуючи це тим, що такі «пільгові програми гальмують розвиток тролейбусного сполучення в місті». А ще, наголошували вони, якщо місто запроваджує пільговий проїзд, то цю пільгу треба монетизувати, інакше «така схема заганятиме підприємство в глухий кут».

«Якщо в нас є можливість, щоб наші діти їздили в громадському тролейбусі за півціни, то це наші з вами повноваження — створити комфортні умови для проживання в Черкасах», — не погодився із зауваженнями колег депутат міської ради Олександр Радуцький. За його словами, влада не повинна робити дітей заручниками тієї ситуації, яка склалася на цьому комунальному підприємстві. Тож дискусія завершилася на користь дітей: рішення члени виконкому затвердили практично одноголосно.

До речі, сьогодні вартість проїзду у міських тролейбусах Черкас — 1 грн. 50 коп., тож пільговий проїзд для школярів та студентів складатиме 75 копійок. «Різницю в тарифі комунальному підприємству «Черкасиелектротранс» компенсуватимуть за рахунок міського бюджету. На ці потреби в головному кошторисі міста заклали близько 835 тисяч гривень», — каже заступник директора департаменту економіки та розвитку Людмила Гуріненко. Водночас, наголошує вона, у Черкасах продовжують діяти проїзні квитки для учнів — 30 гривень, для студентів — 45 гривень на місяць.