НОВИНИ ПЛЮС

10.03.2016

Бюро буде за рік

Державне бюро розслідувань в Україні повноцінно запрацює не раніше 2017 року, заявляє виконуючий обов’язки Генпрокурора України Юрій Севрук. За його словами, до цього відомства просто не встигнуть у коротші терміни набрати співробітників.

«Згідно із законом, більшість слідчих мають бути людьми, які раніше не працювали у цій галузі й мають лише певний юридичний досвід. Однак сформувати бюро за такими правилами нереально», — зазначив пан Севрюк.

«Сувеніри» з Донбасу

На блокпостах у Донецькій області правоохоронці щодня вилучають велику кількість зброї, боєприпасів та вибухових речовин, які із зони АТО везуть військовослужбовці та волонтери як «сувеніри» чи «подарунки на згадку про АТО», повідомляє глава облуправління Нацполіції Донеччини В’ячеслав Аброськін.

Серед затриманих поліцією є й прикордонник, який «віз додому на Західну Україну для особистих потреб 750 грамів тротилу», й волонтер, в чиєму автомобілі вилучено набої та гранату до підствольного гранатомета, які, звісно ж, «не його, просто попросили довести до Харкова».

Підполковник на 50 тисяч

Днями Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції, разом із СБУ та прокуратурою затримали в Ірпені підполковника поліції за отримання хабара у розмірі 50 тис. грн. Як повідомляє начальник Нацполіції України Хатія Деканоїдзе, підполковник вимагав хабар від чоловіка за непритягнення до кримінальної відповідальності його дружини за зберігання та поширення наркотичних засобів. Затриманим, за даними активістів Приірпіння, виявився начальник Бучанського відділення поліції та член виконкому Бучанської міськради Руслан Криворучко.

Прес-центр СБУ додає, що за оперативними даними, «перевертень у погонах» через підставних осіб збував амфетамін, який потім вилучав у наркозалежних із метою «штучного підвищення показників роботи чи власного збагачення».

  • «Термінатор» згадав усе

    Через тиждень після свого призначення на посаду Генерального прокурора Юрій Луценко відвідав камеру №158 у Лук’янівському СІЗО (площею у дев’ять метрів квадратних), в якій він «відсидів» майже півтора року в часи режиму Януковича. >>

  • Кримінальний талант

    Чотири роки тому 18-річний Артур Самарін виїхав з України до Америки за програмою «Робота та подорож». У рідний Херсон хлопець повертатися не планував, тому склав свій хитромудрий план втілення в життя своєї «американської мрії». >>

  • Шанс для невинних

    Законопроект «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо забезпечення засудженим за особливо тяжкі злочини права на правосудний вирок» уже давно готовий до другого читання у сесійній залі Верховної Ради України. Але вже кілька місяців у народних обранців руки не доходять до того, щоб поставити його на вирішальне голосування. Незважаючи на те, що Європейський суд з прав людини послідовно виносить рішення не на користь держави Україна, за які, до того ж, розплачуються не судді, а ми, платники податків. >>

  • «Хорте», тримайся!

    Суддя Ірина Курбатова більше двох годин читала текст вироку активісту Юрію Павленку (на прізвисько «Хорт»). У результаті, за «організацію та участь у масових заворушеннях під Вінницькою ОДА 6 грудня 2014 року» майданівець Павленко отримав чотири роки й шість місяців позбавлення волі. Він також має компенсувати судові витрати — 10 тис. грн. >>