Тріумф і промахи

10.03.2016
Тріумф і промахи

Сергій Семенов мчить до своєї планетарної «бронзи» у спринті. (з сайта www.biathlon.com.ua.)

З огляду на виступи українських біатлоністів у поточному розіграші Кубка світу мало хто очікував, що першу медаль у «синьо-жовту» скарбничку на чемпіонаті світу покладе представник чоловічої збірної Сергій Семенов. Після восьми етапів КС в активі наших чоловіків не було жодного медального виступу, однак уже в першій особистій гонці «мундіалю» українському біатлоністові вдалося піднятися на п’єдестал. У минулому сезоні Сергій Семенов здобув Малий кришталевий глобус за підсумками індивідуальних гонок у Кубку світу. Натомість у Холменколлені лідер української команди відмінно проявив себе у спринті. Навіть не маючи блискавичної швидкості, завдяки ідеальній стрільбі, 27-річний представник Чернігова зумів потрапити у призову трійку — в компанію титулованих француза Мартена Фуркада та норвежця Оле-Ейнара Бйорндалена. Після приголомшливого успіху свого підшефного президент ФБУ Володимир Бринзак заявив, що «медальний план виконано й можна їхати додому».

Проте достроково святкувати тріумф Семенов не став — заявив про свої медальні претензії й у гонці переслідування. Навіть маючи в пасиві два промахи, на останню стрільбу Сергій заходив серед претендентів на призи. Утім третій за гонку промах змусив нашого біатлоніста розпрощатися з надіями на ще один подіум. Отже, восьме підсумкове місце в «персьюті» — доволі пристойний для Семенова результат.

На жаль, підвели нерви на стрільбищі й Олену Підгрушну, якій забракло одного влучання для здобуття медалі. Після непереконливо проведеного спринту гонку переслідування капітан жіночої збірної розпочинала 16-ю, маючи більш ніж хвилинне відставання від лідера. Без сумніву, закрила б Лєна всі 20 мішеней — і вона приймала б привітання з виграшем планетарної нагороди. А так, пробігши зайві 150 метрів після третьої стрільби, обмежилася найсильніша українська біатлоністка лише п’ятим місцем. Відзначимо, що біля подіуму зупинилися наші біатлоністи й у змішаній естафеті, з якої, власне, починався «мундіаль» у норвезькому Холменколлені.