Навіщо «Оскар», коли є пляшка?

03.03.2016

Найочікуванішим моменто церемонії вручення премії «Оскар» стала відзнака за кращу чоловічу роль, яку Леонардо ді Капріо та його шанувальники чекали довгі 22 роки. Як повідомили експерти мережі «Твіттер», ця новина розлетілася по світу зі швидкістю 440 тисяч твітів на хвилину, побивши минулорічний рекорд ведучої церемонії Еллен ДеДженерес, яка виклала в мережу селфі в оточенні Дженіфер Лоуренс, Джулії Робертс, Анджеліни Джолі, Бреда Пітта та інших зірок. Це фото поширилося соцмережею зі швидкістю 255 тисяч твітів на хвилину.

Утiм для самого актора, очевидно, була важлива не стільки золота статуетка, скільки сам факт визнання його таланту. Бо першого ж вечора він примудрився забути «дядечка Оскара» в одному з ресторанів Лос-Анжелеса, де святкував свій тріумф.

Журналісти, які чергували під рестораном, зафіксували момент, коли красунчик Лео вийшов із приміщення і сів у свій автомобіль, щоб їхати додому. У цю мить до авто підбіг, очевидно, працівник ресторану і зі словами: «Маєте бажання забрати це з собою?» — простягнув золоту статуетку. На що Леонардо відмахнувся: «Віддайте це Дену» — і вказав на колегу, який сидів на передньому сидінні. А сам простягнув руку за пляшкою, яку йому передали друзі.

Соцмережі вибухнули жартами з цього приводу. Сам Леонардо цей інцидент не коментує. Зрештою, статуетка — це лише шматок золота, а славу, яка таки наздогнала героя, уже не загубиш і не проп’єш.