Гріють руки на інфляції

01.03.2016

Кабінет Міністрів і Національний банк України навмисно знецінюють гривню, щоб за допомогою девальвації та інфляції наповнити бюджет.

Про це заявив народний депутат від «Опозиційного блоку» Микола Скорик. «Саме з цією метою вони занизили середньорічний курс у бюджеті до 24 гривень за долар. Крім того, занизивши прогнозний рівень інфляції до 12% замість очікуваних 28%, влада розраховує заощадити на бюджетних витратах на малозабезпечених. Вона просто не індексуватиме мінімальні зарплати та пенсії в повному обсязі», — підкреслив Скорик.

Він також зазначив, що Нацбанк не робить жодних спроб стабілізувати курс гривні. «Навпаки, заяви Гонтаревої про те, що НБУ не відповідає за курс і що у нього сьогодні немає можливості допомогти гривні, тільки погіршують і без того жалюгідний стан національної валюти», — вважає політик.

За словами депутата, різниця між закладеним у бюджет і нинішнім офіційним курсом Нацбанку вже становить 13,5%.

 «Фактично це показник інфляції за два місяці, бо ціни неминуче зростатимуть слідом за курсом. І це вже прямий доказ того, що закладені в бюджет 12% індексації не покриють зростання цін. А тому внесений «Опозиційним блоком» проект змін до бюджету, який передбачає підвищення соцстандартів на 42,5%, необхідно прийняти вже найближчим часом», — резюмував депутат.

(Сайт «Обозрєватєль»)