Іронія моди

26.02.2016
Іронія моди

Ден Стіллер і Пенелопа Крус. (з сайта kinoafisha.ua.)

Про супермодель Дерека Зуландера шанувальники американських комедій знають уже давненько. Із 2001 року мали змогу дивитися Zoolander — «Зразкового самця». У широкий прокат вийшла друга частина пародіювання світу моди й стьобу з модників, в яку додали детективності. Усе починається з того, що почали гинути знаменитості. Допомогти розібратися у загадкових смертях може лише Зуландер.

Дерек, якого зіграв Ден Стіллер (його добре знають ще за фільмом «Ніч у музеї»), і його раніше кращий друг, також модель Хенсел (Оуен Вілсон) спочатку iснують порізно. Дерек усамітнився, бо вважає, що через нього загинула дружина, під завалами будинку книги для неграмотних дітей, який збудував вiн. Хенселу тоді уламки поранили обличчя, тому він ходить у мініатюрній масці (потім з’ясується, що там лише невеликий шрам), герой поселився у пустелі й завів собі з десяток дружин різної статі. Й ось раптом обох умовили поїхати в Рим на показ моди. Дерек погодився — щоб була можливість повернути сина з притулку, куди малого відправили після смерті матері, бо батько не зміг до пуття зварити спагеті.

Утім з’ясується, що двох друзів спеціально заманювали у певне місце. І мета — жертвоприношення сина Дерека, якого підступно відгодовували щодня у процесі восьмиразового харчування. Допомогти може лише агент Інтерполу — героїня пишногрудої Пенелопи Крус.

Також у «Зразковому самці-2» зіграли із зірок першої величини у світі кіно Бенедикт Камбербетч та Уіл Феррелл.