Шукаю роботу. Кіт

23.02.2016

«Потрібен кіт для роботи в готелі. Обов’язки: вилизуватися щоранку на порозі готелю, проводити ревізію на кухні, відганяти від людини погані думки, відсипатися за клієнта, доки той підкорює схили і ніжиться під променями гірського сонця тощо. Рівень зарплати — 27 літрів молока в місяць, котячий корм. Без фото резюме не приймаємо». Таке напівжартівливе оголошення розмістив один із алматинських готелів. Кастинг має відбутися в кінці лютого: спочатку відвідувачі сторінки готелю в «Інстаграм» відберуть десяток претендентів, а тоді журі обере переможця. Якщо ним виявиться вусань із притулку, частина коштів буде перерахована туди на благодійність.

Водночас фірми все частіше беруть на роботу пухнастиків, щоб привернути до себе увагу. Так, один з інтернет-магазинів Румунії взяв кота на прізвисько Бос на посаду «менеджера з реклами». До його обов’язків входить прогулянка офісом та участь у фото- та відеозйомках у відповідному костюмі з білою сорочкою та краваткою-метеликом. Також Бос ставить відбиток лапи на упаковці з товаром, який відправляють клієнту. Крім смачного корму, на рахунок кота щомісяця перераховують 225 доларів зарплати.

А от у Британії кіт на ім’я Фелікс уже п’ять років працює на залізничній станції Хаддерсфілд «менеджером із контролю за шкідниками». За цей час він устиг стати улюбленцем туристів і «колег по роботі». Більше того, кіт став справжньою зіркою соціальних мереж — на його сторінку в «Фейсбуці» підписано більш як 8500 фанатів з усього світу. За сумлінну працю не так давно Фелікса нагородити спеціальним жилетом, що світиться в темряві, та іменним бейджем. Як це вплине на ефективність його боротьби з гризунами, історія мовчить.