Хвилю тримай

16.02.2016
Хвилю тримай

Після річної перерви в Олени Підгрушної немов виросли крила. (з сайта www.biathlon.com.ua)

Статус, як кажуть, зобов’язує. Титул олімпійських чемпіонок в естафеті змушує українську команду тримати марку й, завдяки старанням її лідера, у неї це виходить доволі непогано.

Навіть без двох травмованих учасниць тієї «золотої» четвірки «синьо-жовті» стали срібними призерками восьмого етапу Кубка світу-2015/2016, який щойно завершився в американському Преск-Айл. Черговий в поточному сезоні п’єдестал нашій жіночій збірній забезпечила її капітан Олена Підгрушна. На заключних метрах дистанції 29-річній тернополянці вдалося виграти фінішний спурт одразу в двох конкуренток — із Польщі та Німеччини, гарантувавши таким чином своїй команді срібні нагороди. Завдяки цьому успіху наша збірна вийшла в лідери загального заліку естафет КС.

У головній гонці восьмого етапу КС за збірну України бігли Ірина Варвинець, Наталя Бурдига, Юлія Джима та Підгрушна.

Відповідальна місія стартера аж ніяк не лякає молоду Варвинець. Свою частину роботи вона виконала з другим часом. Тоді як досвідчена екс-росіянка Бурдига ледь не зіпсувала кашу — лише останнім із восьми патронів вона закрила мішені під час стрільби лежачи, відкотившись при цьому на сьому позицію.

«Після трьох промахів з п’яти для мене була тільки одна мета — ці три мішені. Окрім них, я не бачила і не чула нічого: ні уболівальників, ні пострілів інших суперниць, які стояли поряд... Знала одне: права на помилку немає, тому що це командна гонка!» — відзначила Бурдига.

Її недоліки дещо підкорегувала Юлія Джима, яка четвертою передала естафету Підгрушній. Капітану ж нашої збірної довелося виконувати всю ювелірну роботу.

І хоча наздогнати чешок на чолі з лідером індивідуального заліку Габріелю Соукаловою Олені не вдалося, все ж виконала вона свою роботу на «відмінно».