НОВИНИ ПЛЮС

12.02.2016

Лагард задоволена розмовою з Порошенком

Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард назвала розмову з Президентом Петром Порошенко щодо її різкої заяви про ситуацію в Україні конструктивною.

«Президент запевнив мене у своїй незмінній прихильності до реформ, у тому числі у сфері вдосконалення державного управління та боротьби з корупцією», — повідомила голова Фонду. Також Лагард і Порошенко домовилися про «пріоритетні заходи для забезпечення оперативного прогресу», які допоможуть Україні «утриматися на шляху надійного і сталого зростання». Раніше директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявляла, що МВФ може зупинити підтримку України.

Парубій: голосів для відставки уряду немає

Переформувати парламент найближчим часом не вийде — для цього бракує симпатиків такої ідеї. Про це заявив журналістам перший віце-спікер Андрій Парубій. «На сьогодні немає достатньої кількості голосів для відставки чинного уряду і призначення нового. Фактично ситуація напередодні 16 лютого (звіту уряду в парламенті) емоційно піднімається. Але знаючи ситуацію в парламенті, я не бачу підстав для прийняття того чи іншого рішення», — сказав він. Парубій підкреслив, що предметом дискусії повинні стати не кадрові питання, а план дій уряду і парламенту. Нагадаємо, що 1 лютого прес-служба уряду опублікувала текст звіту. Раніше глава фракції Народний фронт Максим Бурбак заявляв, що Кабінет Міністрів України має намір відзвітувати перед Верховною Радою 16 лютого.

Лисенко спростовує порушення справи щодо Саакашвілі

Речник адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко заперечує, що у відношенні керівника Одеської області Міхеїла Саакашвілі порушено справу. Він не говорив такого в інтерв’ю російському виданню «Новая газета», яке давав ще 24 січня минулого року, написав Лисенко у мережі Facebook. Він зазначив, що публікація з’явилася перед міжнародною конференцією з безпеки у Мюнхені, «де питання з протидії російській агресії проти України стоїть на першому місці».«Мабуть, не випадково російські пропагандисти напередодні такої визначної події використали те, що залишилося від інтерв’ю, для створення та внесення розбрату в середовище українських високопосадовців», — зазначив речник. «Зокрема, у дусі КДБістських часів паралельно з інтерв’ю хтось навмисно запустив «качку» про начебто порушену кримінальну справу проти «губернатора» Одещини Міхеїла Саакашвілі, про що я взагалі жодного слова не казав!» — запевнив він. Лисенко наголосив, що Росія витрачає на пропаганду великі кошти — тож треба бути пильними: «Я вже називав приблизну суму, яку російська пропаганда виділяє для подібних інформаційних провокацій — 2 млрд. доларів щорічно».