ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

12.02.2016

Футбол

Юнацька Ліга чемпіонів (U-19). 1/16 фіналу. «Міддлсбро» (Англія) — «Динамо» (Київ) — 5:0 (Кук, 8; Петтісон, 31; Якуповіч, 49; Коулсон, 68; Уїтлі, 78; «Д»: Солдатенко, Алібеков, Тимчук, Циганков, Михайличенко, Щебетун (Тарануха, 63), Шапаренко (Смирний, 74), Шепелєв, Дубинчак (Вантух, 83), Хоботенко, Лук’янчук.

На відміну від молодіжного складу «Шахтаря», який свій дебютний сезон у Юнацькій ЛЧ завершив виступом у фіналі (поточний розіграш «гірники» завершили на останньому місці в групі), знайомство юних динамівців із новим для себе турніром закінчилося значно раніше. «Хлопці зараз перебувають на певній стадії навчання і такі матчі є його частиною. Вони допоможуть нам досягти кращих результатів. Команда-суперник більш зріла, тому демонструє більше впевненості в завершальній стадії атак», — так іспанський наставник «Динамо» Унаї Мельгоса пояснив розгром своїх підопічних. До слова, з нинішнього сезону регламент ЮЛЧ передбачає участь у ньому не 32 команд, як було в попередньому розіграші, а 64.

Половина з них «віддзеркалює» учасників основного раунду «дорослої» суперліги, інша — переможці національних молодіжних першостей, до яких, власне, й належить кривдник «біло-синіх».

* * *

Услід за Русланом Малиновським, який одразу після Нового року підписав контракт із бельгійським «Гентом», позавчора луганську «Зорю» залишив іще один ключовий виконавець — Андрій Пилявський. Однак вирушив він не на Захід, як його колишній партнер, а в зворотному напрямку, уклавши угоду з російським «Рубіном». Як розповів спортивний директор «Зорі» Сергій Рафаїлов, Андрія також кликали в Європу, проте пропозиція болгарського «Лудогорця» по українському захиснику виявилася не такою привабливою, яку зробив казанський клуб. До слова, «Рубіну» також належать права на ще одного гравця національної збірної України — Марко Девича. Щоправда, нині на правах оренди він виступає за катарський «Аль-Райян».

* * *

Кубок Англії. 1/16 фіналу. Перегравання. «Вест Хем» — «Ліверпуль» — 2:1 (у дод. час).

Кубок Німеччини. Чвертьфінали. «Штутгарт» — «Боруссія» (Д) — 1:3, «Байєр» — «Вердер» — 1:3, «Хайденхайм» — «Герта» — 2:3, «Бохум» — «Баварія» — 0:3.

Артем Кравець уперше провів усі 90 хвилин за «Штутгарт». Не забив. А його команда вибула з розіграшу національного Кубка. Натомість «Вердер» українського тренера Віктора Скрипника, попри неймовірно скромні здобутки в бундеслізі, дістався півфіналу КН, де зіграє з «Баварією».

Кубок Іспанії. Півфінал. Матч-відповідь. «Валенсія» — «Барселона» — 1:1 (перша гра — 0:7).

Кубок Туреччини. Перший чвертьфінал. «Бешикташ» — «Коньяспор» — 1:2.

Голкіпер збірної України Денис Бойко провів свій перший повний поєдинок за «Бешикташ», у якому пропустив одразу два м’ячі.

Контрольні матчі. «Динамо» — «Малага» — 0:2, «Динамо» (Загреб) — «Шахтар» — 0:2 (Тайсон, Едуардо), «Шахтар» — «Локомотив» (Тбілісі) — 5:2 (Малишев, Борячук, Марлос, Гладкий — 2), «Шахтар» — «Раннерс» (Данія) — 0:0, «Дніпро» — «Марбелья» (Іспанія) — 3:0 (Зозуля, Селезньов, Азарина), «Дніпро» — «Луанда Бенфіка» (Ангола) — 1:1 (Зозуля), «Зоря» — «Динамо» (Б, Грузія) — 3:0, «Зоря» — Астана» (Казахстан) — 1:1 «Ворскла» — «Шахтар» (Казахстан) — 1:0 (Ткачук).

Футзал

Чемпіонат Європи (Сербія). Заключні чвертьфінали. Росія — Азербайджан — 6:2, Казахстан — Італія — 5:2. У 1/2 фіналу зіграють: Сербія — Росія, Іспанія — Казахстан.