Обманув? До в’язниці!

11.02.2016

Прогноз — справа невдячна. А іноді буває і небезпечна. Так, поліція міста Саффілд у Коннектикуті вирішила заарештувати бабачиху на ймення Чаклс VIII, яка неправильно передбачила прихід весни. Коли її 2 лютого, в День бабака, розбудили і витягли з будиночка, вона навіщувала ранній прихід весни, але за кілька днів на Коннектикут звалився страшний снігопад.

За це гризуна звинуватили у брехні і «взяли під варту». «Чаклс VIII затримана відповідно до ордера від 6 лютого. Її звинувачують у наданні брехливих свідчень 2 лютого. Нині вона перебуває в міській службі з контролю за тваринами в очікуванні суду», — написали поліцейські на своїй сторінці у мережі «Фейсбук», виставивши фото тварини з табличкою злочинця в лапах. У поліції зазначили, що бабаку може загрожувати тюремне ув’язнення терміном на шість тижнів.

Утім Чаклз VIII можуть відпустити під заставу в розмірі 10 тисяч доларів. Саме таку суму вирішили зібрати поліцейські Саффілда для дитячого музею в сусідньому місті Манчестер, де Чаклс передбачала весну. З цією метою і була запущена жартівлива кампанія #FREECHUCKLES («Свободу Чаклз»).

Цікаво, що того ж 2 лютого інший знаменитий американський бабак-синоптик Філ теж передбачив, що весна цього року буде ранньою. Чи подаватимуть поліцейські Саффілда позов і проти нього, поки невідомо.