Янукович смiється...

09.02.2016

За весь минулий рік в український бюджет було повернуто близько 300 тисяч гривень «корупційних коштів», але грошей «Сім’ї» Януковича серед них немає.

Про це заявив заступник Генерального прокурора Віталій Касько в інтерв’ю ЛІГА.net.

Коментуючи повідомлення про те, що минулого року в Україну вдалося повернути 8 тис. грн. коштів режиму Януковича, Касько пояснив: «Усе, що повернули, не стосується активів колишніх чиновників».

За його словами, з самою цією цифрою «цікаво йдуть справи»: у бюджеті є статті, які стосуються повернення коштів, отриманих у результаті будь-якої корупції.

«Депутата сільської ради, міліціонера, прокурора. І рішення про те, на який саме рахунок/статтю бюджету їх направляти після конфіскації, ухвалює виконавча служба. Насправді таких коштів на підставі вироків суду в минулому році було близько 300 тисяч гривень. Не 8 тисяч, звичайно, але теж смішна сума, враховуючи рівень корупції в Україні», — зазначив Касько.

При цьому він заявив, що з цих 300 тисяч «немає ні копійки коштів колишніх чиновників».

«Тому ці включення в бюджет щороку запланованих мільярдів — популізм. Будь-якому фахівцеві відомо, що в цей період заарештовані за кордоном кошти чиновників епохи Януковича в країну не повернуться», — додав заступник Генпрокурора.

На питання, чи означає це, що на даний момент ні копійки з активів Януковича не повернуто, Касько відповів: «Ні. Тому що на сьогоднішній день немає жодного обвинувального вироку українського суду по колишніх чиновниках зі списку санкцій. Навіть першої інстанції. Не кажучи вже про вироки, що набрали чинності. Жодного», — підсумував Касько.

Як відомо, у 2015 році українські правоохоронні органи конфіскували коштів та майна, які були привласнені корупціонерами, на суму 100 100 гривень.

Планувалося, що сума мала бути в тисячі разів більшою і сягнути 1,5 мільярда гривень відповідно до Закону «Про Держбюджет на 2015 рік», однак Генпрокуратура «не справляється зі складними міжнародними справами».