Дитяча катастрофа

27.01.2016

Діти, як відомо, благословення Боже. Однак для керівництва великого шпиталю в місті Падуя на півночі Італії це обернулося неабияким головним болем. Їм можна лише поспівчувати: відразу 130 медсестер попросилися у декретну відпустку у зв’язку з вагітністю. До них долучилися і 16 нянечок із відділення для породіль. І це при тому, що в шпиталі загалом працюють 2100 медсестер і нянь.

Така разова кількість «вибулих» спричинила суттєвий брак молодшого медичного персоналу у відділеннях шпиталю та операційних залах. Особливо нестача медсестер відчувається у відділеннях інтенсивної терапії та гастроентерології, повідомляє місцева газета Corriere del Veneto. Проблеми з медсестрами виникають і в пологовому відділені, де, до речі, планують народжувати і працівниці шпиталю. Журналісти жартують, що у критичних випадках їм, як фахівцям, доведеться приймати пологи одна в одної.

У зв’язку з таким форс-мажором профспілка шпиталю тимчасово погодилася на понаднормові години праці для тих медсестер, які ще перебувають у строю. Але при цьому попередила дирекцію шпиталю, що якщо найближчим часом вони не знайдуть вихід, буде оголошено страйк. Бо ж і справді, не йти ж і тим медсестрам і собі в декрет.

Розповідаючи про цей курйоз, італійські ЗМІ так і не пояснили, з чим пов’язаний такий несподіваний і масовий бебі-бум, особливо серед медсестер. І як тут не згадати, що саме в Падуї свого часу «діяв» славетний Казанова. Може, його дух знову матеріалізувався, або хтось із його послідовників завітав у область Венето?