Тигр козлу... товариш

26.01.2016

Ще восени працівники сафарі-парку, що в російському місті Приморськ, помітили, що один із козлів, запущений до вольєра тигра як харч, не тільки лишився живим, а й потоваришував із тигром. Він спокійно гуляє вольєром, а одного разу, коли був снігопад, навіть зайняв лігво хижака, і той змушений був ночувати на даху вольєра.

Такий природний феномен зацікавив багатьох відвідувачів сафарі-парку, і керівництво його вирішило скористатися випадком. Спочатку створили спеціальні сторінки в популярних соцмережах «Однокласники» та «ВКонтакте», де регулярно виставляли фото та відео спільних прогулянок Амура і Тимура (так прозвали козла), а пізніше почали розміщувати всі цікаві матеріали, що стосуються теми дружби тварин (вірші, пісні, відгуки відомих людей, анекдоти тощо).

А нещодавно директор парку Дмитро Мезенцев зареєстрував товарний знак «Амур і Тимур» і розпочав продаж сувенірної продукції. За його словами, у грудні у виробників було замовлено сувенірної продукції на 400 тисяч рублів, а в січні закупівлі склали вже два мільйони. Усі кошти, обіцяє дирекція сафарі-парку, підуть на утримання і розвиток закладу.

Тепер понад усе вони мають дбати, щоб тигр із козлом не посварилися і перший не з’їв свого нового друга (а така небезпека, як стверджують фахівці, лишається). Для зменшення ризику тигра перестали годувати козлятиною, що раніше незмінно входила до меню Амура.