Бажання — страшна сила

21.01.2016
Бажання — страшна сила

Олександр Долгополов не зміг на рівних протистояти легендарному Роджеру Федереру. (з сайта ausopen.com.)

Завзятість та натхнення, з яким в останні кілька років Катерина Бондаренко поверталася до еліти світового тенісу, можуть стати чудовим прикладом для молодого покоління. Відчувши після народження дитини в собі сили для великої гри, Бондаренко-молодша активно взялася заробляти рейтингові очки. Не цураючись малопредставницьких турнірів, скромних призових та болючих невдач, Катя поступово наблизилася до першої сотні WTA.

А наприкінці минулого року й узагалі заскочила до «топ-100», що автоматично дозволило їй без кваліфікації пробитися до «основи» Відкритого чемпіонату Австралії. Без необхідності долати сито відбору Катерина з максимальною зарядженістю підійшла до першого в сезоні «Гранд слему».

Після стартової перемоги над скромною господаркою кортів Томлянович наша співвітчизниця так само легко «розібралася» зі значно потужнішою опоненткою — росіянкою Світланою Кузнецовою, посіяною на «АО» під 23-м номером. Переможницю «Ролан Гарроса» та «Ю-Ес оупен» Катерина здолала в двох сетах — 6:1, 7:5, затративши для цього близько 1,5 години.

Перемога над титулованою росіянкою могла бути ще більш переконливою, якби в другій партії Катя трохи не загальмувала. «Сьогодні був божевільний матч, я вела перед у другому сеті 5-3, але потім дозволила суперниці зрівняти рахунок — 5-5. Далі було по-справжньому важко», — зізналася Бондаренко, котра, до слова, не програла в Мельбурні ще жодного сету. Цікаво, що цьогорічний виступ українки на «АО» вже став, як мінімум, повторенням її найкращого результату на цьому турнірі, показаного в 2009 році, коли тут вона пробилася до третього раунду. Хай там як, а наступною опоненткою Бондаренко буде 12-й номер посіву, швейцарка Белінда Бенчич.

До слова, її легендарний співвітчизник Роджер Федерер у другому колі чоловічого «одинака» зустрічався з лідером українського чоловічого тенісу Олександром Долгополовим і без особливих проблем змусив його зачохлити ракетку.

«Для другого кола мені дістався досить складний суперник і я радий, що зміг виграти в трьох сетах. Вважаю, що Олександр грає краще багатьох тенісистів, які стоять вище за нього в рейтингу. За підсумок двобою я не хвилювався, але при цьому я дуже поважаю Долгополова. Загалом, я дуже великий шанувальник гри Долгополова. Він вибуховий, у нього відмінний прийом, особливо на другій подачі. Він уміє виконувати усі удари. Найважче для нього — визначати, коли їх треба виконувати», — віддав належне своєму візаві Федерер.

Як розповів швейцарець, у двох перших сетах він більше опікувався грою в захисті й лише в третій партії дозволив собі розслабитися, зіграти у відкритий теніс, відсвяткувавши в підсумку упевнену перемогу — 6:3, 7:5, 6:1.

Додамо, що вчора українські тенісисти також розпочали змагання й у парному турнірі. Так, свій поєдинок першого раунду виграли Катерина Бондаренко та Ольга Савчук, здолавши французько-польський дует Корне/Ліннетте — 6:4 6:0.